Πυξίδα για το μέλλον

Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2021 16:45

Το Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας προήλθε από τη συγχώνευση των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Λάρισα), Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Λάρισα), Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Τρίκαλα) και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Λάρισα).

Βασική αποστολή του Τμήματος είναι η παροχή στους φοιτητές του, υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στο επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο των Συστημάτων Ενέργειας. Τα μαθησιακά αποτελέσματα και προσόντα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης, ευθυγραμμίζονται με τα αντικείμενα που θεραπεύονται από το Τμήμα, πλαισιωμένα από μια σειρά μαθημάτων που δημιουργούν ένα ισχυρό υπόβαθρο ώστε να υπάρχει η μαθηματική και η φυσική κατανόηση των φαινομένων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι απόφοιτοι στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Συνεπώς, συνδυάζει γνώσεις που προέρχονται από τους παραπάνω τομείς και συγκεκριμένα από τον χώρο των μαθηματικών, της φυσικής, του προγραμματισμού και των συστημάτων ενέργειας.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας αναμένεται να καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων σχετικών με τα συστήματα ενέργειας, από την ανάλυση απαιτήσεων και την εκπόνηση μελετών έως τον σχεδιασμό υποδομών και τη διαμόρφωση του θεσμικού και νομικού πλαισίου, και συγκεκριμένα πάνω στα γνωστικά αντικείμενα των θεματικών ενοτήτων: 1. Συστήματα Θερμικής Ενέργειας 2. Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας 3. Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 4. Ενεργειακή Τεχνολογία Οχημάτων 5. Ενεργειακές Υποδομές 6. Διαχείριση Ενέργειας. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το βιβλίο (Νοέμβριος 2019), δεν είχε ανακοινωθεί Προεδρικό Διάταγμα που να ορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, καθώς το τμήμα είναι νεοσύστατο.
Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 456 του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2020», καθώς και στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα e-πάμεΠανεπιστήμιο
Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777. URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass