Κλειστά Σχολεία και Παιδικοί Σταθμοί

Μέχρι και την Τετάρτη -εκτός της Ελασσόνας που θα είναι ως την Παρασκευή- στους Δήμους Λάρισας, Κιλελέρ, Τυρνάβου, Φαρσάλων *Δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 9:00

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, δημόσια και ιδιωτικά, όπως και οι Παιδικοί Σταθμοί, των Δήμων Λαρισαίων, Κιλελέρ, Τυρνάβου και Φαρσάλων, σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων αντίστοιχα.


Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες που με απόφαση των Δημάρχων παραμένουν κλειστές λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, τόσο στην Π.Ε. Λάρισας όσο και την Π.Ε. Τρικάλων, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ειδικότερα, για τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων, η απόφαση μη λειτουργίας τους ελήφθη από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των κτιρίων από τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων για πιθανές επιπτώσεις από τη σεισμική δραστηριότητα.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ
Όσον αφορά τα σχολεία του Δήμου Κιλελέρ η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο, όπου αναφέρονται τα εξής: «Δε θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα 8 Μαρτίου και έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Κιλελέρ λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή μας. Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια».
Εξάλλου, μετά από εντολή του δημάρχου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προέβη σε έναν αρχικό έλεγχο των κτιρίων και κατόπιν αυτοψίας δήλωσε ότι κάποια εξ αυτών πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω.  Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα ελέγχου, ζήτησε με έγγραφό του από την υπηρεσία της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές πρώην ΟΣΚ), που είναι υπεύθυνη για τα σχολικά κτίρια, ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολείων.
Το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ που αποτελούνταν από τον Θεόδωρο Ηλιόπουλο Πολιτικό Μηχανικό, διευθυντή τμήματος προγραμματικών συμβάσεων, ποιοτικού ελέγχου και διαχείρισης φυσικών καταστροφών της ΚΤΥΠ και τον Αρχιτέκτονα Δημήτριο Φιλιππάκο αφού έλεγξε τα κτίρια, σε μερικά των οποίων διαπίστωσε μόνο μικρορωγμές, εξέδωσε γνωμοδότηση καταλληλόλητάς τους.
Το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ διαβεβαίωσε τον δήμαρχο και κατ’ επέκταση τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου αλλά και τους γονείς τους ότι το σύνολο των κτιρίων δεν υπέστησαν ζημιά από τον σεισμό και ότι είναι απολύτως ασφαλή. Τόνισε επίσης ότι οι όποιες μικροζημιές παρατηρήθηκαν θα αποκατασταθούν άμεσα.
Κατά τη διαδικασία του ελέγχου συνόδευαν τον δήμαρχο και το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ οι αντιδήμαρχοι Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας και Αχιλλέας Χατζούλης ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Αντίστοιχα και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία της επαρχίας Φαρσάλων, όλων των βαθμίδων, θα είναι κλειστά για τρεις μέρες, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση των ελέγχων των κτιρίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Τυρνάβου Γ. Κόκουρα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών στον Δήμο Τυρνάβου μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαρτίου, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα κτίρια.
Επίσης κατά τις παραπάνω ημέρες δεν θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) στις σχολικές μονάδες.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου, με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας τόσο της Α/Βαθμιας όσο και της Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.
Παράλληλα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης μέσω Webex.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass