ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:

Μέτρα για τους μαθητές των Πανελλαδικών

Ζητά καθεστώς ειδικής μοριοδότησης για τον Τύρναβο

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 16:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Παρέμβαση με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, κάνει ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Λάρισας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Τυρνάβου «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης. Η επιστολή έχει ως θέμα την πρόσφατη και ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου με επίκεντρο την περιοχή του Δαμασίου.

Επίσης ο κ. Ροντούλης επισημαίνει ότι ο Δήμος Τυρνάβου ετέθη από την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.
Και ο κ. Ροντούλης συνεχίζει στην παρέμβαση προς την κ. Υπουργό: «Τούτου δοθέντος, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την αναγκαιότητα λήψης ανακουφιστικών μέτρων και για τους μαθητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ο σεισμός δεν έχει επιβαρύνει μόνο την ψυχολογική τους κατάσταση, αλλά και έχει ανατρέψει ουσιωδώς προς το χειρότερο τις καθημερινές τους συνθήκες διαβίωσης, συνεπώς και τις μαθησιακές τους επιδόσεις.
Έτσι, πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ανακοινώσει κατ’ εξαίρεση καθεστώς ειδικής μοριοδότησης για τους μαθητές/μαθήτριες του Δήμου Τυρνάβου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές του 2021, ρύθμιση που βεβαίως θα ισχύσει και για τους μαθητές κάθε άλλου σεισμοπλήκτου Δήμου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε ευμενώς στο δίκαιο αίτημά μας και μάλιστα ότι θα προχωρήσετε γρήγορα τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου και εσείς να συμβάλετε στην επαναφορά της ομαλότητας στις σεισμόπληκτες περιοχές και να καθησυχάσετε τη μαθητιώσα νεολαία που σύντομα θα υποβληθεί στο βάσανο των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass