Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση σεισμών

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΛΕΚΚΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2021 18:14

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο Του Παιδιού» και τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, διάρκειας 2 ωρών με θέμα:

«Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών σε καταστάσεις κρίσης» την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex και μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Λάρισας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η καλλιέργεια Ψυχοσυναισθηματικής Ετοιμότητας στη μετασεισμική φάση που βρισκόμαστε και ο προσδιορισμός του ρόλου του σχολείου και του εκπαιδευτικού στην ενδυνάμωση του παιδιού σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού. Μέσω του σεμιναρίου Ψυχολόγοι του «Χαμόγελου Του Παιδιού» και Υπεύθυνοι του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), απαντούν στα ερωτήματα:
- Πώς μπορεί το σχολείο να υποστηρίξει τα παιδιά, διασφαλίζοντας τη σωματική και ψυχική τους ασφάλεια κατά τη φάση της κρίσης;
-Από πού μπορεί ένα σχολείο να λάβει βοήθεια σε μία συνθήκη κρίσης;
Το σεμινάριο θα απαντήσει στα ανωτέρω ερωτήματα, μέσα από την επεξεργασία πραγματικών περιστατικών κρίσης που έχουν πλήξει τη σχολική κοινότητα, δίνοντας ταυτόχρονα βασικές συμβουλές στους/στις εκπαιδευτικούς προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, αντιμετωπίσουν και να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των μαθητών/-τριών τους, ειδικά στην περίπτωση διαχείρισης του σεισμικού φαινομένου που βιώνουμε ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Όσοι και όσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι αύριο Δευτέρα την ηλεκτρονική αίτηση πατώντας στο: https://forms.gle/ WgwMdj2aNerQehf19 ή να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας. Εισηγητές θα είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, δρ Ευθύμιος Λέκκας, η ψυχολόγος (ΜS) από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» Έλενα Παλούμπη και η προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Ο.Α.Σ.Π. Δρ. Κούρου Ασημίνα. Χαιρετισμό θα απευθύνει η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καραγιώργου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Γιαννόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass