ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τμήμα Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2021 17:47

Το Τμήμα Κινηματογράφου έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει την κινηματογραφική τέχνη, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης οπτικοαουστικής εκπαίδευσης, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και διδασκαλία, αλλά και να παράσχει στους αποφοίτους τα εφόδια που εξασφαλίζουν την κατάρτισή τους για την καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Η εκπαιδευτική φιλοσοφία του Τμήματος συνδυάζει την πράξη με τη θεωρία, ενώ το πενταετές πρόγραμμα σπουδών υποστηρίζει εξίσου επτά καλλιτεχνικές κατευθύνσεις-ειδικότητες (σενάριο, σκηνοθεσία, διεύθυνση παραγωγής, ήχος-μουσική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, διεύθυνση φωτογραφίας, μοντάζ), καθώς και την κατεύθυνση της θεωρίας και ιστορίας κινηματογράφου.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Κινηματογράφου έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως ειδικοί συναρμολόγησης εικόνας, ενδυματολόγοι, ηχολήπτες, κριτικοί τέχνης, σεναριογράφοι, σκηνογράφοι, σκηνοθέτες. Για τα επαγγέλματα αυτά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να τελειώσει κάποιος το Τμήμα Κινηματογράφου για να γίνει σκηνοθέτης, σεναριογράφος κ.λπ., αλλά μπορεί να έχει σπουδάσει οπουδήποτε, σε ιδιωτική ή δημόσια σχολή, για να ασκήσει το επάγγελμα. Πιο συγκεκριμένα, χορηγείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Τεχνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από το Τμήμα Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού (σύμφωνα με τον Ν.358/76).
Οι απόφοιτοι του Τμήματος θα μπορούν να απασχοληθούν, επιπρόσθετα, στη βασική και στη μέση εκπαίδευση για τη διδασκαλία του κινηματογράφου ή θα μπορούν να εργαστούν στα νεοδημιουργηθέντα καλλιτεχνικά σχολεία.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. 3407, Τεύχος Β’, 10/8/2018, ορίζονται τα κριτήρια επιλογής για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, στις κατευθύνσεις του Θεάτρου - Κινηματογράφου και Χορού.
Τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα για την Κατεύθυνση Θεάτρου - Κινηματογράφου και συγκεκριμένα για το μάθημα «Κινηματογράφος» είναι τα ακόλουθα: Πτυχίο ΑΕΙ της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αναγνωρισμένου από το Κράτος (ΔΟΑΤΑΠ, ΣΑΕΠ) ή Δίπλωμα Σχολής Σκηνοθεσίας ή Σχολής Κινηματογράφου-Τηλεόρασης 3ετούς φοίτησης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένης από το Κράτος.
Εναλλακτικά, απόφοιτοι του Τμήματος Κινηματογράφου, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά στον τομέα της πολιτιστικής διοίκησης ως υπεύθυνοι καλλιτεχνικών προγραμμάτων και φεστιβάλ τέχνης, στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητές συναφών αντικειμένων σε ιδιωτικές σχολές, στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του πολιτιστικού τουρισμού ως υπεύθυνοι πολιτιστικών προγραμμάτων, στον τομέα της πληροφορικής ως υπεύθυνοι ψηφιακών προγραμμάτων, κ.ά.

 

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass