Μοριοδότηση μαθητών σεισμόπληκτων περιοχών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2021 16:40

Στο αίτημα γονέων τελειόφοιτων μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών του Τυρνάβου και της Ελασσόνας για σχετική μοριοδότηση προς εισαγωγή στα ΑΕΙ αναφέρεται ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στην υπουργό Παιδείας.


Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «γίναμε αποδέκτες αιτήματος από γονείς μαθητών των πληγέντων περιοχών του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, που χτυπήθηκαν από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό να μεσολαβήσουμε, ώστε οι μαθητές της περιοχής που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και βρίσκονται μπροστά στις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τύχουν μιας σχετικής ευνοϊκότερης μεταχείρισης από την πλευρά της Πολιτείας, όσον αφορά στην κατ’ εξαίρεση μοριοδότησή τους προς εισαγωγή στα ΑΕΙ. Τα σχολεία της περιοχής έχουν υποστεί καταστροφές, η περιοχή έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι μαθητές βιώνουν αντίξοες συνθήκες και είναι σχεδόν αδύνατο να συγκεντρωθούν στη μελέτη τους, όπως προηγουμένως, μιας και η σωστή προετοιμασία τους έχει αποδιοργανωθεί.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται η Υπουργός: Προτίθεσθε να εκδώσετε άμεσα την ως άνω προτεινόμενη σχετική Υπουργική Απόφαση για την κατ’ εξαίρεση μοριοδότηση των προερχομένων από τις σεισμόπληκτες περιοχές του Τύρναβου και της Ελασσόνας μαθητών, προς εισαγωγή τους στα ΑΕΙ;» καταλήγει ο βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass