Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδική αγωγή «στο κόκκινο»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2021 17:20

«Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., να παρουσιάσει μία εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία! Η πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας θρηνεί την απώλεια συναδέλφου εκπαιδευτικού του Ειδικού Σχολείου Λάρισας.

Είναι απαράδεκτο να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμη να μην έχει γίνει ούτε ένα εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμη και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Όλοι όσοι εργάζονται στα Ειδικά Σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν τη λήψη μέτρων και συγκεκριμένα:
-Σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή για όλες τις σχολικές μονάδες, Γενικής και Ειδικής Αγωγής.
-Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία!
-Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.
-Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
-Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις!