Κόκκαλης: Χρέος όλων η ασφάλεια του παιδιού στο σπίτι και το σχολείο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «BULLYING»

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 16:40

Στη δέσμευση πως θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μεταφέρει όλες τις προτάσεις που έγιναν είτε στη Βουλή, είτε στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, προχώρησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, στη διαδικτυακή εκδήλωση που έγινε χθες Κυριακή, με τίτλο «Η Λάρισα μιλάει για το bullying».

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του Λαρισαίου βουλευτή, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ συμμετείχαν αξιόλογα στελέχη από τον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, επιστήμονες, αλλά και γονείς. Όπως εξήγησε στον εισαγωγικό χαιρετισμό του ο κ. Κόκκαλης οι λόγοι που τον οδήγησαν στο να αναλάβει την πρωτοβουλία γι’ αυτήν την εκδήλωση μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν δύο: «Να αναδειχθεί το πρόβλημα, αλλά και να ακουστεί τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει για το φαινόμενο που λέγεται σχολικός - διαδικτυακός εκφοβισμός, το γνωστό και ως «bullying». Έκανε λόγο για «ένα σοβαρό πρόβλημα και σ’ αυτό πρέπει να συνεργαστούμε όλοι: Γονείς, εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένοι φορείς, όπως είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία. Υποχρέωσή μας είναι κανένα παιδί να μην είναι ταπεινωμένο. Όλοι οι γονείς θέλουμε το παιδί μας να είναι ευτυχισμένο όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσει. Έχουμε όμως ένα χρέος: Να παρέχουμε ασφάλεια και στο σπίτι και στο σχολείο κι εδώ μπαίνουν οι άλλοι κρίκοι της αλυσίδας, οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικοί. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο Λαρισαίος πολιτικός, οφείλουμε πρωτίστως να εντοπίσουμε και να επιλύσουμε τα κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με τη νεανική εγκληματικότητα. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να προχωρήσει αν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν αποτελέσουν πυξίδες καλής συμπεριφοράς για τα παιδιά και τους μαθητές τους αντιστοίχως κι αν δεν συνεργαστούν με εξειδικευμένους φορείς που έχουν και την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να βοηθήσουν, όπως είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού». Επιπλέον, πρέπει να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος -του ποινικού μητρώου, αλλά και του ψυχολογικού προφίλ- οποιουδήποτε είναι υπό πρόσληψη σε εργασία που σχετίζεται με την εκπαίδευση ή σχετίζεται με την επιμέλεια παιδιών. Όλοι, εξάλλου, όσοι απασχολούνται στα σχολεία θα πρέπει να εκπαιδεύονται στην αναγνώριση των ενδείξεων και στην καταγραφή κι αναφορά περιστατικών κακοποίησης».
«ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»
Μετά από έναν γόνιμο διάλογο με δύο γύρους τοποθετήσεων, ο κ. Κόκκαλης έκλεισε λέγοντας πως «σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να βάλει ένα λιθαράκι στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Προσωπικά δεσμεύομαι όλες τις προτάσεις που χρήζουν είτε νομοθετικής τροποποίησης, είτε οποιασδήποτε άλλης διοικητικής μέριμνας να τις μεταφέρω. Είναι χρέος όλων μας, αφού τα παιδιά μας είναι το μέλλον αυτού του τόπου, να προστατέψουμε την ψυχική υγεία των παιδιών μας… Αναδείχθηκαν σημαντικότατα θέματα απ’ όλους τους ομιλητές που χρήζουν παρέμβασης, όπως η πιστοποίηση σχολείων, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αλλά και η στήριξη των ίδιων των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία και η συνεργασία με φορείς που γνωρίζουν, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να καταλήγουν στα δικαστήρια, αλλά να επιλύονται εντός της σχολικής κοινότητας με καλή διάθεση και επιμόρφωση» κατέληξε. Ομιλητές της εκδήλωσης που μεταδόθηκε μέσω live streaming στο facebook και παρακολουθήθηκε από εκατοντάδες πολίτες ήταν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας κ. Αθανάσιος Κουτσαφτίκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Πηνελόπη Μπάμπαλη - Σταυριανού, ο ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Στέφανος Αλεβίζος, ενώ χαιρέτισε επίσης ο πρόεδρος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ρούστας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass