Πασχαλινά καλαθάκια αγάπης

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2021 21:30

Μήνες τώρα οι λιλιπούτειοι μαθητές των Παιδικών Σταθμών της Λάρισας, βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι τους εξαιτίας της πανδημίας. Προτού καλά καλά προλάβουν να προσαρμοστούν, να κάνουν φιλίες με άλλα παιδιά, να γνωριστούν με τις δασκάλες τους και να γνωρίσουν την όμορφη καθημερινότητα μέσα σε έναν Παιδικό Σταθμό με δραστηριότητες, χειροτεχνίες και εκπαιδευτικά παιχνίδια, βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.

Η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Κοινωνικών Δράσεων όλο αυτό το διάστημα που οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί, προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα στις περιόδους των γιορτών βρίσκεται κοντά τους με πακέτα δώρων, που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό και χειροτεχνίες.
 Έτσι την περασμένη Παρασκευή οι γονείς των μικρών μαθητών, ξαφνιάστηκαν ευχάριστα όταν κλήθηκαν να παραλάβουν τα καλάθια δώρων που είχε ετοιμάσει το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για τα παιδιά. Παραμονή της εορτής του Λαζάρου, οι γονείς επισκέφτηκαν τηρώντας όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού, τους παιδικούς σταθμούς και παρέλαβαν καλαθάκια που είχαν μέσα χειροτεχνίες, υλικό για να κάνουν τα παιδιά πασχαλινές κατασκευές και γλυκές λιχουδιές.
Η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου αναφέρει στην «Ε» ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι ένας τρόπος να μπει ο Παιδικός Σταθμός μέσα στα σπίτια των παιδιών και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στα παιδιά που τόσο πολύ μας λείψανε φέτος. Ελπίζουμε από τις 10 Μαΐου ότι θα είμαστε και πάλι σε θέση να τα υποδεχτούμε. Τα καλαθάκια τα ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη, έτσι ώστε τα παιδιά μαζί με τους γονείς να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά κάποιες ώρες μέσα στην περίοδο του Πάσχα». Μάλιστα, μέσα στα καλαθάκια που παρέλαβαν οι γονείς υπάρχει και μια επιστολή της κ. Μπαξεβάνου, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Αγαπητοί γονείς,
Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε και φέτος τα μεγαλύτερα γεγονότα της Χριστιανοσύνης, τα πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Θα βιώσουμε τη θλίψη, την εγκατάλειψη, τον πόνο, την οδύνη των Παθών του Θεανθρώπου τη Μ. Εβδομάδα, αλλά θα χαρούμε και την ένδοξό Του Ανάσταση.
Ο Εσταυρωμένος Χριστός είναι ο δυνατός των δυνατών, ο αιώνιος νικητής, η λύτρωση των ανθρώπων, η χαρά των αγγέλων, ο αναδημιουργός του σύμπαντος. Είναι Αυτός που διδάσκει με λόγο και πράξη τη σημαντικότερη αλήθεια: «Ό Θεός αγάπη εστί» (Α’ Ίωαν. Δ,8). Από αγάπη για τους ανθρώπους σταυρώνεται. Με τη θέληση Του παραδόθηκε στους σταυρωτές και λογχίστηκε για να τρέξει από την Αγία πλευρά Του, αίμα και ύδωρ. Με το νερό γεμίζουν οι κολυμπήθρες μας και βαπτιζόμαστε και με το αίμα Του τ’ άγια ποτήρια απ’ όπου κοινωνούμε οι Χριστιανοί.
Κάθε χρόνο στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας προσπαθούμε όλοι μας αυτές τις μέρες με βιωματικό τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους μικρούς μας μαθητές να κατανοήσουν στον βαθμό που μπορούν τα νοήματα των εορτών. Πάσχα 2021! Για δεύτερη χρονιά μακριά από τα αγαπημένα μας παιδάκια, αλλά με θέληση και αγάπη να επικοινωνήσουμε μαζί τους και μαζί σας και να ζητήσουμε τη βοήθειά σας ώστε να γίνετε το μέσον για να μεταβεί ο Παιδικός Σταθμός για λίγο στο σπίτι σας. Δίνοντάς σας το ανάλογο υλικό μαζί με τα παιδάκια σας θα αφηγηθείτε τα γεγονότα των ημερών, θα συζητήσετε, θα τραγουδήσετε, θα δραματοποιήσετε, θα παίξετε, θα δημιουργήσετε, θα ζωγραφίσετε...
Με την πεποίθηση ότι όλα θα είναι ευχάριστα και δημιουργικά, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στα πρόσωπά σας, όπως και εσείς μας εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνοντας τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, ευχόμαστε το θεϊκό φως της Αναστάσεως να φωτίζει την ψυχή μας, να θερμαίνει χωρίς να καίει την καρδία μας και να γινόμαστε για τους συνανθρώπους μας, απλά και αθόρυβα, ένα φωτάκι, που θα σκορπίζει γύρω του μια ακτίνα ελπίδας και χαράς.
Καλή κι ευλογημένη Ανάσταση!».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass