Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εως 14 Μαΐου οι αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς βιβλίων

ΣΕ 60.000 ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2021 18:27

Στις 14 Μαΐου 2021 στις 23:59 εκπνέει η διορία για τις δηλώσεις συμμετοχής τόσο από ενδιαφερόμενους δικαιούχους όσο και παρόχους βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων για το νέο Πρόγραμμα Χορήγησης Πιστωτικών Σημειωμάτων (Επιταγών) σε νέους ανέργους ηλικίας έως 24 ετών για την αγορά βιβλίων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ και ξεκίνησε στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου από την Παρασκευή 23 Απριλίου. Η αίτηση θυμίζουμε πως υποβάλλεται αποκλειστικώς με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr. στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/pistotika-semeiomata-agorasbiblion-se-anergous-neous-programma-up-politismou-kai-athletismou-oaed.
Πάροχοι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/parovkhoi-biblion-se-anergousneous-programma-up-politismou-kai-athletismou-oaed.

 

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
 Ήδη η υπηρεσία παρέχεται και μέσω του OAEΔapp, της καινοτόμου εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από 1 Ιουνίου 2021 έως 21 Οκτωβρίου 2021 απευθύνεται σε 60.000 δικαιούχους, νέους έως 24 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτούνται δικαιολογητικά. Η εξακρίβωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων συμμετοχής γίνεται από τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ.
Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους. Με το πιστωτικό σημείωμα, οικονομικής αξίας 20 ευρώ που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων. Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος 17456 - www.oaed.gr – email:press@oaed.gr ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Σε περίπτωση μη κάλυψης του προβλεπόμενου αριθμού δικαιούχων μέχρι τις 14 Μαΐου, η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι της συμπληρώσεώς του, όχι όμως αργότερα από τις 21 Σεπτεμβρίου 2021.