«Εφτασαν τα 45 τα σχολεία της Λάρισας με κρούσματα-αναστολή λειτουργίας»

ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2021 16:50

Στην αύξηση των κρουσμάτων και την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία του νομού Λάρισας αναφέρεται ανακοίνωση των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ, με τις ακόλουθες επισημάνσεις: «Mόλις 15 μέρες μετά και το νέο άνοιγμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, η χαρά εκπαιδευτικών και μαθητών, που συναντήθηκαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες και αυλές, δεν κράτησε πολύ.

Τα σχολεία που, είτε τμήματά τους είτε ολόκληρα έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων, ξεπέρασαν τα 1.000 σε όλη τη χώρα, ενώ στον νομό μας έχουν ήδη φτάσει τα 45. Η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει κανένα μέτρο για τη λειτουργία των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας, ενώ δεν αξιοποίησε και τον χρόνο που ήταν κλειστά τα σχολεία προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, έρχεται σήμερα και, παρά την αύξηση της διασποράς και των κρουσμάτων στα σχολεία και πάντα στηριζόμενη στη λογική «κόστους-οφέλους», ανακοινώνει τη μείωση του, πολυδιαφημιζόμενου κατά τα άλλα, «όπλου» των self test από 2 σε 1, τη μείωση των ημερών καραντίνας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τις 14 στις 10 και επιπλέον σε σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ χαρακτηρίζονται πλέον συρροή τα 4 κρούσματα και πάνω (από 3 που ήταν πριν), με τη «σύσταση» ότι ο εντοπισμός τους «δεν πρέπει να οδηγεί αυτόματα και με ευκολία στην αναστολή της λειτουργίας όλης της σχολικής μονάδας»!
Σε αυτές τις συνθήκες και με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία του νομού μας είναι εκρηκτική. Η πλειοψηφία των σχολείων στεγάζεται σε παλιά κτίρια, χωρίς τους αναγκαίους ελέγχους. Τα 25άρια τμήματα ανθίζουν, ο αριθμός του προσωπικού καθαριότητας είναι σε γενικές γραμμές ο ίδιος με αυτόν που είχαμε πριν την πανδημία, που και πάλι δεν επαρκούσε, ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν ακόμα και αυτή την περίοδο. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως βασικό κριτήριο των επιλογών της κυβέρνησης, συνολικά, αλλά και για την εκπαίδευση, δεν είναι η προστασία της υγείας και των αναγκών των εργαζομένων, η κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, αλλά η υπηρέτηση των αναγκών και των απαιτήσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του τουριστικού κεφαλαίου. Είναι η ίδια πολιτική, που με συνέπεια έχουν υπηρετήσει όλες οι αστικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και τα κόμματα που τις στηρίζουν, αξιοποιώντας το αντεργατικό, αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό οπλοστάσιό τους και διαμορφώνοντας ένα βάρβαρο παρόν και μέλλον για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.
Το ΚΚΕ καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, να δυναμώσουν τον κοινό τους αγώνα για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία με γνώμονα την υπεράσπιση της υγείας τους και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και έχουν να κάνουν με την αραίωση τμημάτων, την επιτάχυνση εμβολιασμών, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, μέτρα στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί την περίοδο της πανδημίας, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, τα επιπλέον μέτρα προστασίας στα εξεταστικά κέντρα. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την κοινωνία και το σχολείο που έχουμε ανάγκη και μας αξίζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass