«Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων»

ΜΕΧΡΙ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2021 19:19

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ολοκληρώνεται ο πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» που διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ όλων των Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλίας (Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και διεξάγεται με προαιρετική συμμετοχή, στο πλαίσιο του ωρολόγιου προγράμματος των σχολικών μονάδων. Οι μαθητές/-τριες που θα λάβουν μέρος καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας τη δική τους αφίσα ή λογότυπο. Οι τρεις καλύτερες αφίσες θα βραβευτούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έπαινο και tablet. To καλύτερο λογότυπο θα βραβευτεί με έπαινο και tablet και θα αξιοποιηθεί ως το επίσημο λογότυπο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Βραβείο -έπαινος θα απονεμηθεί και στο σχολείο του μαθητή που θα κερδίσει στον διαγωνισμό. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητέ/-τριες θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό. Η βράβευση θα γίνει εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον Covid-19.
Τα σχέδια του λογότυπου και των αφισών θα αποσταλούν σε κλειστό φάκελο μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μανδηλαρά 23, Τ.Κ. 41222, Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στις κ. Καψάλη Στέλλα 2410-539.210 εσωτ. 110 και Αβέλλα Τάνια 2410-539.210 εσωτ. 162.
Σκοπός του διαγωνισμού μέσω της δημιουργίας της αφίσας και του λογότυπου, είναι η περαιτέρω ενασχόληση, εμβάθυνση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, σε σχέση µε την ισότητα των δύο φύλων και την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών μέσα στις σχολικές τάξεις. Έτσι με αφορμή τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις των φύλων, των αποπροσανατολιστικών βιωμάτων, καθώς και των λανθασμένων αντιλήψεων που οι μαθητές και οι μαθήτριες, σε αρκετές περιπτώσεις, φέρουν στο σχολείο, οι ομάδες εργασίας καλούνται να επεξεργαστούν, να εκφραστούν και να αναδείξουν την επεξεργασία του θέματός τους μέσα από το λογότυπο και την αφίσα και να εκφραστούν ατομικά (ατομικό έργο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass