Κλειστά τα σχολεία λόγω καύσωνα

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ *ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2021 21:10

Με τηλεκπαίδευση ολοκληρώνεται σήμερα η σχολική χρονιά στη Λάρισα, μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει τα σχολεία λόγω καύσωνα. Οι μαθητές της Λάρισας θα πρέπει να παρακολουθήσουν σήμερα μαθήματα μέσω webex, όταν οι μαθητές στα σχολεία των υπόλοιπων Δήμων του νομού θα προσέλθουν κανονικά στις σχολικές μονάδες, αλλά θα αποχωρήσουν νωρίτερα. Μάλιστα, χθες δεν λειτούργησε ούτε η απογευματινή βάρδια στα σχολεία της Λάρισας.


Η πρόταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας για διά ζώσης παρουσία των μαθητών λιγότερες ώρες δεν εισακούστηκε, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια εκπαιδευτικών αλλά και γονέων που αναγκάζονται να επιστρέψουν στις οθόνες την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς.
Βέβαια, είναι αμφίβολο πόσοι μαθητές θα δηλώσουν σήμερα την παρουσία τους στο webex, καθώς ήδη οι μαθητές έχουν μπει σε τροχιά καλοκαιρινών διακοπών.
Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο για λίγη ώρα προκειμένου να πραγματοποιήσουν σύντομες αποχαιρετιστήριες γιορτές και να παραλάβουν τους τίτλους προόδου τους.
Όσον αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς θα είναι ανοιχτοί με τροποποιημένο ωράριο σήμερα και αύριο Παρασκευή, με τη λειτουργία τους να ξεκινά στις 7 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 2.30 το μεσημέρι. Επίσης, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, ενώ έχουν προσαρμόσει τις δραστηριότητές τους, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Στους υπόλοιπους Δήμους το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Δήμος Φαρσάλων: Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Δήμος Τεμπών: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν από 8 το πρωί έως 12 το μεσημέρι.
Δήμος Τυρνάβου: Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.30 το πρωί.
Δήμος Αγιάς: Οι σχολικές μονάδες και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου Αγιάς θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί.
Δήμος Ελασσόνας: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass