Εργάστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 44ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2021 20:28

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της E’ τάξης του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχαν με επιτυχία στην υλοποίηση ενός συνεργατικού έργου e-Twinning με τίτλο «A word full of Desires», αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο και τη γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μιας και συνεργάστηκαν με σχολείο από τη Νότια Ιταλία, αλλά και την Καππαδοκία της Τουρκίας.

Υπεύθυνες του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί Τζιτζή Θωμαή και Σιδέρη Μαρίνα. Το έργο υλοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και τον Μάιο 2021 διά ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία Covid-19. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, λοιπόν, το 44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας συμμετείχε και στο project #BravoSchools 2021 και την Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης #BravoSustainabilityWeek. Όλοι μαζί, το σχολείο και οι μαθητές/-τριες, γίνονται Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαδίδοντας στην τοπική κοινωνία τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Kαλύτερου Kόσμου! Επιστέγασμα των προηγούμενων δράσεων ήταν η υλοποίηση εκπαιδευτικού σεναρίου με τον τίτλο «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ», η δημιουργία εκπομπής στο European School Radio με τίτλο: «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ», καθώς και η δημιουργία ενός «ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ» για να δείξουμε την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass