«Να ανακληθεί η κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα Λύκεια Φαλάνης - Κοιλάδας»

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2021 15:15

Ομόφωνα ψηφίσματα κατά της κατάργησης ολιγομελών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στη Φαλάνη και την Κοιλάδα, καθώς και για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μη συμπεριλάβει όλους τους Δήμους που τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών, λόγω σεισμού στην ειδική μέριμνα του νόμου για ποσοστιαία ενίσχυση του αριθμού εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια.


Αναλυτικά, στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, σημειώνονται τα εξής:
«1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων ομόφωνα εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της υπουργού Παιδείας για κατάργηση και μεταφορά των ολιγομελών τμημάτων διαφόρων ειδικοτήτων των τάξεων των Λυκείων Φαλάνης και Κοιλάδας με το έωλο επιχείρημα του μικρού αριθμού μαθητών.
Το Υπουργείο καταργεί ουσιαστικά τη λειτουργία των τμημάτων αυτών συνολικά για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαρισαίων και καταδικάζει τους μαθητές που τα επέλεξαν, στην ταλαιπωρία των καθημερινών μετακινήσεων, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
Η άδικη απόφαση μετατρέπει τη φοίτηση σε πραγματικό άθλο για τους μαθητές, ενώ αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την τοπική κοινωνία και τις οικογένειες που παλεύουν να μείνουν στον τόπο καταγωγής τους...
Επισημαίνουμε ότι είναι προσχηματικός ο ισχυρισμός του Υπουργείου για νοικοκύρεμα της εκπαίδευσης, δεδομένου ότι η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων συμπαρασύρει νομοτελειακά και την κατάργηση τμημάτων Γενικής Παιδείας, με αποτέλεσμα το τελικό κλείσιμο των Περιφερειακών Λυκείων.
Καλούμε την Υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση κατάργησης των συγκεκριμένων τμημάτων και ζητούμε τη συνέχιση της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων στα Λύκεια Φαλάνης και Κοιλάδας.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων επίσης ομόφωνα, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του διαμαρτυρόμενο υπέρ των υποψηφίων φοιτητών του Δήμου μας, οι οποίοι αδικούνται κατάφωρα με την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στην εξαγγελία τις μέρες του σεισμού, ότι θα συμπεριλάβει όλους τους Δήμους που τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών, στην ειδική μέριμνα του νόμου για ποσοστιαία ενίσχυση του αριθμού εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια.
Απέκλεισε τον Δήμο Λαρισαίων από τη σχετική πρόβλεψη του νόμου εμπαίζοντας τους υποψηφίους, μη τηρώντας τις ίδιες τις πομπώδεις υποσχέσεις της.
Δημοσιεύθηκε απόφαση της υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με την οποία μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό του περασμένου Μαρτίου, αποκλείοντας τον Δήμο Λαρισαίων, παρόλο που ο Δήμος είχε κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
Ζητούμε από την υπουργό να ανασκευάσει την άδικη για τους μαθητές του Δήμου μας απόφαση, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή συνολικά τον Δήμο Λαρισαίων, με βάση την απόφαση κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass