Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα στα σχολεία της Π.Ε. Λάρισας

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ, ΣΥΚΟΥΡΙΟ, ΦΑΛΑΝΗ, ΚΟΙΛΑΔΑ, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ, ΝΙΚΑΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2021 13:39

Ευχάριστα νέα για δεκάδες μαθητές γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ του νομού Λάρισας που είχαν "μείνει" στον αέρα μετά την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων. Το Υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, άναψε τελικά το «πράσινο φως» για τη λειτουργία 24 ολιγομελών τμημάτων σε Μακρυχώρι, Συκούριο, Φαλάνη, Κοιλάδα, Τσαριτσάνη, Νίκαια, στο 11ο και 13ο Γενικό Λύκειο της Λάρισας, καθώς και σε τμήματα ειδικοτήτων στο 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Ευήκοα ώτα βρήκαν οι αντιρρήσεις φορέων κι εκπαιδευτικών της Λάρισας όσον αφορά την αρχική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων γυμνασίων, λυκειακών τάξεων καιτμήματα ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, έδωσε τη λύση και οι μαθητές θα συνεχίσουν κανονικά τη χρονιά στα σχολεία τους. Για την ιστορία αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από τις τοπικές αρχές και την εκπαιδευτική κοινότητα για την αναθεώρηση της απόφασης, καθώς η κατάργηση των ολιγομελών θα έθιγε τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών σε μια περίοδο όπου η πανδημία έχει αυξητικές τάσεις, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος το οποίο θα επιβάρυνε τις οικογένειες των μαθητών που θα εξαναγκάζονται σε μετακίνηση. Τέλος καλό όμως όλα καλά. Τέλος καλό όμως όλα καλά.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass