Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαγράφηκε από την ΕΛΜΕ Λάρισας για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά

*ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΩΝ/ΝΙΑ ΠΑΤΣΗ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ *ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΕΛΜΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 17:10

Τη διαγραφή από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας της κ. Κωνσταντινιάς Πατσή για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και παραβιάσεις αποφάσεων της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου.


Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Λάρισα, για πρώτη φορά διά ζώσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αποπομπή της από το Δ.Σ. με 47 ψήφους υπέρ και 2 λευκά, επί συνόλου 49 ψηφισάντων. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και είχε προηγηθεί ήδη η κλήση σε απολογία του μέλους τον περασμένο Απρίλιο.
Οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης για το θέμα της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων και την πρόταση που θα πρέπει η ΕΛΜΕ Λάρισας να καταθέσει στην ολομέλεια των προέδρων αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Παρά τις διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν, τελικά δεν ψηφίστηκε καμία και ουσιαστικά η ΕΛΜΕ Λάρισας θα πρέπει να καταθέσει λευκό. Ένταση όμως υπήρξε όταν σχεδόν όλες οι παρατάξεις, πλην της ΔΑΚΕ που έχει εκφράσει ανοιχτά ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης υπό προϋποθέσεις, ζήτησαν να κατατεθεί ως πρόταση το ψήφισμα που είχε εκδώσει το σωματείο για απεργία-αποχή. Ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Αθ. Φούντας σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί καθώς ήταν ψήφισμα και όχι πρόταση που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση. Η τοποθέτησή του πυροδότησε αντιδράσεις και ορισμένοι έθεσαν θέμα αμφισβήτησης, μιλώντας ακόμη και για αντικατάσταση του προεδρεύοντα με κάποιον άλλο που θα ήταν πρόθυμος να παραδώσει το ψήφισμα, παρά το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση δεν ψήφισε καμία πρόταση. Τελικά η συνέλευση ολοκληρώθηκε, αφήνοντας για ακόμα μια φορά ερωτηματικά και προβληματισμούς για τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ