«Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας η ομαλή λειτουργία των σχολείων»

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 17:25

Στον άξονα της αυτονόητης προτεραιότητας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων και την εξασφάλιση της αδιατάρακτης καθημερινότητας των μαθητών και μαθητριών στο σχολικό περιβάλλον, που ήδη ανήκουν, κινήθηκε

η συμπληρωματική απόφαση διατήρησης των ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, δηλώνει η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή.
Στη δήλωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Παιδείας στέκεται, πάντα, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των μαθητών/-τριών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και ανταποκρίνεται, τάχιστα, σε κάθε εύλογη απαίτηση. Χθες, υπεγράφησαν οι συμπληρωματικές αποφάσεις για την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ, για το έτος 2021-2022. Μια απόφαση, που κινήθηκε στον άξονα της αυτονόητης προτεραιότητας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων και την εξασφάλιση της αδιατάρακτης καθημερινότητας των μαθητών/-τριών στο σχολικό περιβάλλον, που ήδη ανήκουν. Έμπρακτα και αποδεδειγμένα, είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις ανάγκες μαθητών/-τριών, καθηγητών/-τριών, γονέων και κηδεμόνων και εξασφαλίζουμε την κανονική λειτουργία των σχολικών μονάδων. Με την απόφαση αυτή, δηλώνουμε τις προθέσεις μας για την αντιμετώπιση της συρρίκνωσης των εκπαιδευτικών μονάδων, της κατάργησης τμημάτων και της υποβάθμισης σχολικών δομών. Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και διατηρούμε τα ολιγομελή τμήματα σεβόμενοι τον, μέχρι τώρα, προγραμματισμό των οικογενειών, την πιθανή δυσκολία στη μετακίνηση των μαθητών/-τριών, την αναστάτωση από την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Ενώ ειδική βαρύτητα στις αποφάσεις μας έχει, πάντα, το όφελος των μαθητών/-τριών που βρίσκονται στην τάξη της Γ’ Λυκείου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass