ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 18:25

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στοχεύει στη διδασκαλία και την έρευνα της οργάνωσης και λειτουργίας της Πολιτείας σε όλο το φάσμα της, τόσο δηλαδή της λειτουργίας του δημόσιου τομέα σε στενή έννοια, όσο και της λειτουργίας της αποκεντρωμένης διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, η ερευνητική του δραστηριότητα εκτείνεται στη σπουδή όλων των σύγχρονων θεμάτων, τον εντοπισμό και την ανάλυση των προβλημάτων τής Δημόσιας Διοίκησης και των υπηρεσιών της. Το Τμήμα προσφέρει μαθήματα οικονομικών επιστημών που είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν οι φοιτητές/-τριες τις γνώσεις που θα χρειαστούν στην επαγγελματική τους ζωή είτε αυτή προσανατολιστεί στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα δράσης του κράτους και των επιχειρήσεων.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Όλοι οι απόφοιτοι έχουν δικαίωμα εγγραφής ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και μπορούν να εργαστούν ως οικονομολόγοι, λογιστές κ.ά.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Κατεύθυνση Δημοσιών Θεσμών, με ημερομηνία εισαγωγής των υποψηφίων από το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 και εφεξής εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 78 Κοινωνικών Επιστημών. Οι απόφοιτοι του Τμήματος που έχουν επιλέξει την Κατεύθυνση Δημόσια Οικονομική, με ημερομηνία εισαγωγής των υποψηφίων από το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 και εφεξής, εισάγονται στον Κλάδο Π.Ε. 80 Οικονομίας.
Το Πρόγραμμα Σπουδών επιδιώκει να προσφέρει στους φοιτητές/-τριες γνώσεις που να καλύπτουν όλα τα πεδία του σύγχρονου κράτους, καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις, που θα τους αναδείξουν σε ικανά στελέχη στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας.
Οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν μετά από εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα επιμόρφωσης για την απόκτηση της διδακτικής επάρκειας που λειτουργούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ και σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας.
Επιπλέον, στους πτυχιούχους του Τμήματος δίνεται η δυνατότητα:
* Να στελεχώσουν τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές.
* Να ακολουθήσουν καριέρα στο Διπλωματικό Σώμα, εφόσον περάσουν με επιτυχία τις εξετάσεις.
* Να εργαστούν σε ευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς οργανισμούς.
* Να πιστοποιηθούν ως Ορκωτοί Ελεγκτές.
* Να στελεχώσουν τον τραπεζικό τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Εναλλακτικά, απόφοιτοι του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τράπεζες, σε ελεγκτικές εταιρείες, στον τομέα του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, στον χώρο των Μ.Μ.Ε., στη διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας, στη ναυτιλία, κ.ά.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Το Τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης είναι το ένα από τα δύο αρχαιότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Η ιστορία του ξεκινά από το έτος 1963, όταν η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών διαιρείται σε δύο Τμήματα: Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα το Τμήμα εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.
* Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Economic Chamber of Greece), Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ. 10563, Αθήνα, Τηλ.: 21321-41.800, Φαξ: 21321-41.874, Ηλ. Διεύθυνση: www.oe-e.gr , e-mail: oee@oe-e.gr.
* Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι έχουν επιλέξει τον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.
* Μετεγγραφές: Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Παν/μίου δεν δέχεται φοιτητές από άλλα Τμήματα. Επίσης, δεν στέλνει φοιτητές σε άλλα Τμήματα.
Ολόκληρη την ανάλυση του Τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στο βιβλίο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2021» και την ηλεκτρονική τράπεζα επαγγελματικού προσανατολισμού e-ΠάμεΠανεπιστήμιο».

 

Σπύρος Μιχαλούλης,
σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778.777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass