«Είναι όλα καταγεγραμμένα...»

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΘ. ΦΟΥΝΤΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Η ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ, ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2021 15:20

Τη δική του απάντηση σε όσα διαδραματίστηκαν στη Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα, δίνει ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Αθανάσιος Φούντας, διαψεύδοντας όσα του καταλογίζουν οι Παρεμβάσεις, που έθεσαν ακόμη και θέμα παραίτησής του, και υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι στη συνέλευση τήρησε επ’ ακριβώς αυτά που αποφάσισε η συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας και μάλιστα γι’ αυτό επικαλείται και τα πρακτικά της συνέλευσης των προέδρων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με αφορμή τη Γ.Σ. προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 16-10-21 όσα ειπώθηκαν και πιθανά θα ειπωθούν, οφείλω να σας ενημερώσω για τα εξής:
Η ηχητική καταγραφή και τα πρακτικά της Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ είναι ευτυχώς αδιάψευστος μάρτυρας των όσων πραγματικά έγιναν . Κανείς δεν μπορεί να τα αλλοιώσει . Ο προεδρεύων δεν κατέθεσε απλά την πρόταση της Γ.Σ. Λάρισας, αλλά στη σχετική ψηφοφορία που μπήκε η πρόταση από το προεδρείο την υποστήριξε ψηφίζοντάς την, όπως αυτονόητα είχε υποχρέωση, μαζί με πέντε ακόμη προέδρους άλλων ΕΛΜΕ. Αυτούσια και αναλλοίωτη, όπως έπρεπε να κάνει όποιος πραγματικά σέβεται τις αποφάσεις των συναδέλφων του. Κάποιοι άλλοι την ίδια ώρα έκαναν λάστιχο και έγραφαν και ξαναέγραφαν και ξαναέγραφαν τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους. Με ποιο δικαίωμα άραγε;
Να ψηφίζεις λοιπόν όπως είσαι απόλυτα υποχρεωμένος, μπροστά σε όλους την απόφαση της Γ. Συνέλευσή σου, αυτό να καταγράφεται με κάθε δυνατό διαθέσιμο τεχνικό μέσο από το προεδρείο της συνέλευσης και να σου λένε ότι πρέπει να ντρέπεσαι και ότι κάνεις πραξικόπημα επειδή δεν ψήφισες κάτι άλλο που λίγο αργότερα κάποιοι το είχαν φτιάξει να τους «βολεύει» περισσότερο, δεν είναι απλώς παράλογο, ανήθικο και αντιδημοκρατικό, αλλά και ενδεικτικό για το πόσο σέβονται οι ίδιοι τις δημοκρατικές διαδικασίες, τους συναδέλφους και τις αποφάσεις τους και σε πόσες αλχημείες θα συμμετείχαν αν ήταν αυτοί στη θέση του προεδρεύοντα. Εγκαλούμαι λοιπόν ουσιαστικά, επειδή ψήφισα αναλλοίωτη την απόφαση της Γ.Σ. Λάρισας και όχι κάτι άλλο που έμοιαζε ίσως με αυτήν, αλλά το αποφάσισαν κάποιοι άλλοι κόβοντας και ράβοντας στην Αθήνα!
Για το γεγονός ότι δεν βγήκε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν, ας ζητήσουν εξηγήσεις από τους συντρόφους τους, οι οποίοι φρόντισαν με τη στάση τους να συσκοτίσουν παρά να ξεκαθαρίσουν τις προτάσεις τους. Δεν νομιμοποιούνται όμως σε καμία περίπτωση να λένε επικίνδυνες ανοησίες και να εκτοξεύουν ακόμη και προσωπικές απειλές χωρίς καμία τεκμηρίωση.
Πανελλαδικά οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις κατέβασαν καμιά 10αριά διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό και την αγωνιώδη προσπάθειά τους, για κοπτοραπτική της τελευταίας στιγμής.
Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μπω ποτέ σε μια τέτοια λογική. Δεν είχα το δικαίωμα.
Η απόφαση της Γ.Σ. Λάρισας ήταν συγκεκριμένη, ξεκάθαρη, ισχυρή και την υποστήριξα μέχρι το τέλος όπως σας προανέφερα, ψηφίζοντας αποκλειστικά και μόνο αυτήν, χωρίς να συμμετέχω σε μαγειρεία και σε υπόγειες διαβουλεύσεις.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα «αίσχος», «ντροπή», «παραιτήσου», η μισαλλοδοξία, η λασπολογία και οι προσωπικές απειλές , που εκτοξεύουν κάποιοι αφιονισμένοι καραδημοκράτες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοινώσεις δεν με αγγίζουν καθόλου. Δεν έχουν άραγε καταλάβει τόσο καιρό ότι δεν τρομοκρατούμαι; Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Αν θέλουν μπορούν να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσα δεν μου επιτρέπουν ούτε να τους τα επιστρέψω.
Αυτά προς το παρόν όσον αφορά στα «καλούδια» με τα οποία με «στόλισαν» κάποιοι με μένος και προσωπική εμπάθεια, με τη γνωστή δημοκρατικότητα που τους διακρίνει, χωρίς να ακούσουν πρώτα την άποψή μου. Τα υπόλοιπα, όπως έχω υποχρέωση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και όπου αλλού χρειαστεί.
Υ.Γ. Επισημαίνω ξανά ότι όλα όσα συνέβησαν και σας ανέφερα, είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ.
Θανάσης Φούντας
Προεδρεύων στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass