Εκπαιδευτικοί του 4ου ΓΕΛ στην Πολωνία

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2021 15:50

Σχεδόν μετά από δύο χρόνια αναστολής όλων των σχολικών μετακινήσεων το 4ο ΓΕΛ επιστρέφει και πάλι δυναμικά στην υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων. Στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ «Ιχνηλάτηση του πολιτισμού μιας χώρας μέσα από τις διατροφικές συνήθειές της και τα φαγητά της» βρέθηκε για μια εβδομάδα στο Braniewo της Πολωνίας μαζί με τους εταίρους του από Γαλλία και Γερμανία.


Κατά την επταήμερη παραμονή πραγματοποιήθηκαν πλήθος δράσεων, όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια στην πόλη και στο σχολείο, μάζεμα μανιταριών, εργαστήρια μαγειρικής και επισκέψεις σε κοντινές πόλεις όπως το Γκντανσκ, Φρόμβοργκ και Τορούν. Στο τελευταίο μάλιστα επισκέφτηκαν το εξαιρετικό μουσείο-εργαστήριο των μπισκότων Πιερίνι, μάθανε τη συνταγή τους και φτιάξαμε τα δικά τους πεντανόστιμα μπισκότα!
Ακόμη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας επισκεπτόμενοι δύο επαγγελματικά σχολεία, το ένα εκ των οποίων τους παραχώρησε τις κουζίνες του προς χρήση (σχολή Μαγειρικής). «Το σημαντικότερο όμως είναι πως κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής μας γνωρίσαμε πολύ ωραίους και φιλόξενους ανθρώπους, κάναμε καινούριους φίλους, ενώ τα μέρη που επισκεφτήκαμε μας άφησαν μόνο θετικές εντυπώσεις. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εταίρους μας Πολωνούς για την αξέχαστη εβδομάδα που μας χάρισαν!» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass