Διαδικτυακά σεμινάρια για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε Ρομά

ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ/-ΟΥΣ ΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 15:30

Διαδραστικά διαδικτυακά σεμινάρια, με θέμα την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των Ρομά και την ισότιμη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος REACH «Roma women’s Empowerment and fighting discrimination in Access to Health», όπου συμμετέχει το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται υπό τον συντονισμό της συμβουλευτικής εταιρείας CMT PROOPTIKI, συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Σχολή Μαιευτικής Αθηνών, η Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών, ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμος Λαρισαίων, στοχεύει στην προαγωγή της υγείας των Ρομά, την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Ρομά κοινοτήτων για θέματα υγείας, αλλά και την ανάπτυξη ικανοτήτων του προσωπικού των Κέντρων Κοινότητας και υπηρεσιών υγείας, σχετικά με τις ανάγκες και την υγεία των Ρομά.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενες/-ους δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών όπως Κέντρα Κοινότητας (με ή χωρίς παράρτημα Ρομά), αλλά και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Συγκεκριμένα αφορούν επαγγελματίες υγείας (π.χ. γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδίατρους, γυναικολόγους, οικογενειακούς ιατρούς, νοσηλευτές/-ριες, μαίες/μαιευτές, επισκέπτες/-ριες υγείας), κοινωνικούς επιστήμονες (π.χ. κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους), διοικητικό προσωπικό και διαμεσολαβήτριες/-ές.
Τα σεμινάρια χωρίζονται στις τέσσερις παρακάτω θεματικές:
- Ποιοι είναι οι Ρομά, στερεότυπα, δικαιώματα και πρόσβαση στην υγεία.
- Διασύνδεση υπηρεσιών και καλές πρακτικές: το παράδειγμα της Λάρισας.
- Πρόληψη και προαγωγή της υγείας, σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.
- Έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.
Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα αποκομίσουν: γνώσεις σχετικά με τις Ρομά κοινότητες, τα δικαιώματα και τις προκλήσεις σχετικά με την πρόσβαση στην υγεία, γνώσεις σχετικά με ιδιαίτερα ζητήματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, ψυχικής υγείας και ενδοοικογενειακής βίας, εργαλεία και καλές πρακτικές για την παροχή συμπεριληπτικών υπηρεσιών υγείας και διασύνδεσης στην κοινότητα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Υπάρχει δυνατότητα βεβαίωσης παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες:
https://romahealth.eu/el/
https://www.facebook.com/romahealtheu
https://www.facebook.com/Κέντρο-Κοινότητας-Δήμου-Λαρισαίων-Παράρτημα-ΡΟΜΑ email: kkoinotitasroma@larissa.gov.gr
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass