Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στη Μηχανική Λογισμικού

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 15:15

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (https://ds.uth.gr/) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «2ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο στη Μηχανική Λογισμικού (2nd European Symposium on Software Engineering - ESSE 2021) (https://esse.org/), στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται και το Workshop «2nd European Symposium on Pattern Recognition and Applications - SPRA 2021 (2ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο στις Εφαρμογές της Αναγνώρισης Προτύπων).

Οι εργασίες του Συνεδρίου ESSE 2021 / SPRA 2021, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, αποφασίστηκε, από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, να λάβουν χώρα εξ ολοκλήρου διαδικτυακά/εξ αποστάσεως. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου και αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή και η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη/δωρεάν για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (προπτυχιακούς / μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάσκοντες, ερευνητές κ.λπ.).  Πρόεδρος της Οργανωτικής-Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Βασίλης Χ. Γερογιάννης. Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει, σήμερα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Ζήσης Μαμούρης.
Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν τρεις κεντρικές ομιλίες:
- «Smart Buildings: Opportunities and Challenges», prof. Eleni Stroulia, University of Alberta, Canada.
- «A new era in Artificial Intelligence - empowered interactive software», prof. Maria Virvou, University of Piraeus, Greece.
- «Open Source Software Policies and New OSS Research Directives», prof. Ioannis Stamelos, Aristotle University of Thessaloniki, Greece.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν δύο προσκεκλημένες ομιλίες:
- «Digital Twins for Image Analysis of Granular Media», prof. Johan Debayle, MINES Saint Etienne, France.
- «Developing Smartphone Keyboard Interaction based Emotion Detection System», prof. Bivas Mitra, IIT Kharagpur, India.
Μετά τη διαδικασία υποβολής και κρίσης των εργασιών έγιναν αποδεκτές για να δημοσιευθούν στα πρακτικά και τελικά θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο 26 συνολικά επιστημονικές εργασίες. Οι ομιλητές/συγγραφείς των εργασιών προέρχονται από 11 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Ρωσία, Ιορδανία, Κίνα, Μεξικό και ΗΠΑ. Πλήρεις πληροφορίες για το ESSE 2021/SPRA 2021 παρέχονται στον δικτυακό τόπο του Συνεδρίου: https://esse.org/ και στον δικτυακό τόπο του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων: https://ds.uth.gr/2021/11/esse-2021_spra-2021/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass