Εκπαίδευση κρατουμένων με εικονική πραγματικότητα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «STEPs»

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 17:00

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα συνδιοργάνωσαν στις εγκαταστάσεις του «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας (Φυλακών), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «STEPs».


Κατά τη διάρκειά της, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Μέσα από τις δραματοποιημένες ιστορίες εγκλείστων και αποφυλακισμένων βίωσαν την πραγματική ζωή των εγκλείστων, ενώ παράλληλα έγιναν κοινωνοί των εμπειριών των εκπροσώπων οργανισμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Μέλη των συμμετεχόντων οργανισμών παρουσίασαν τον οδηγό εφαρμογής του STEPs σε δομές εντός των Καταστημάτων Κράτησης, ο οποίος ως εκπαιδευτικό εργαλείο μπορεί να υποστηρίξει την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί η απελευθέρωσή τους από αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, η απόρριψη και η απογοήτευση. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας έγιναν δύο δημόσιες παρεμβάσεις εξωτερικών παρατηρητών και συγκεκριμένα: Oι καθηγητές Jakub Flotynski του Poznan University of Economics and Business και Αθανάσιος Μαλάμος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου αναφέρθηκαν στην εικονική πραγματικότητα στην υπηρεσία της εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος STEPs και άλλων εφαρμογών, ενώ ο μηχανικός οπτικής επικοινωνίας Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην αφήγηση στα συμβατικά μέσα και στην εικονική πραγματικότητα, εκθέτοντας σκέψεις και ερωτήματα σχετικά με τη γνησιότητα, την αξιοπιστία, τη χρηστικότητα των νεότερων μορφών αφήγησης του 20ού αιώνα (κόμικς, κινηματογράφος) και αντιστοιχίες με αφηγηματικές εφαρμογές σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο τίτλο: «Ενίσχυση δεσμών στην εκπαίδευση κρατουμένων», που ολοκληρώθηκε χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο πλαίσιο του Erasmus+ Βασική Δράση2/ΚΑ2 έτους 2018, στον Τομέα «Εκπαίδευση Ενηλίκων» για την κατηγορία «Ανάπτυξη και Μεταφορά Καινοτομίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass