Ερχονται κυρώσεις για τους ανυπάκουους της εκπαίδευσης

ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ -ΔΥΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΕΙΧΑΝ - ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2021 21:20

Το θέμα της αυτοαξιολόγησης στις σχολικές μονάδες δεν λέει να κοπάσει. Ως φαίνεται έρχονται νέες κυρώσεις για τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που δεν υπέβαλαν την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Εργου για το έτος 2020-2021 ή/και τον Συλλογικό Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Εργου για το έτος 2021-2022.

Στον νομό Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» δύο μικρές περιφερειακές σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση και βρίσκονται αντιμέτωπες με επιπτώσεις, ενώ το Υπουργείο με έγγραφο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης, ζητά από τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων να εξηγήσουν εγγράφως τους λόγους για τους οποίους δεν τήρησαν αυτήν την υποχρέωση, αποστέλλοντας ταυτόχρονα “αντίγραφο των σχετικών πρακτικών συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων” καθώς και, “κάθε άλλο αναγκαίο αποδεικτικό έγγραφο” εντός των επόμενων ημερών, ενώ από τους περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης ζητά να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ (gppe@minedu.gov.gr), όσον αφορά τις εν λόγω σχολικές μονάδες της περιοχής αρμοδιότητάς τους έως την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου συγκεντρωτικό πίνακα με τους αριθμούς πρωτοκόλλου και τον ΑΔΑ των αποφάσεων, βάσει των οποίων ορίστηκαν οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι ή Αναπληρωτές Διευθυντές /Προϊστάμενοι σε αυτές τις σχολικές μονάδες, καθώς και αντίγραφα των αποφάσεων αυτών.
Το νέο «προειδοποιητικό» έγγραφο του Υπουργείου έρχεται να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, λίγο πριν τα σχολεία κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ το γεγονός ότι δύο σχολεία του νομού Λάρισας δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση αιφνιδίασε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Λάρισας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαποστόλου σχολιάζει: «Δεν το γνωρίζαμε ότι υπάρχουν σχολεία που δεν υπέβαλαν την αξιολόγηση. Η κατεύθυνση που δώσαμε από την πρώτη στιγμή ήταν για υποβολή ενιαίων κειμένων και όχι ανυπακοή, καθώς η μη υποβολή είναι παράβαση του νόμου. Γνωρίζω ότι πρόκειται για δύο νηπιαγωγεία που όμως εκ παραδρομής δεν κατέθεσαν και όχι σκόπιμα».

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας σχολιάζει ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα με τον αποκλεισμό παιδιών από την εκπαίδευση εξαιτίας της άρνησης των γονέων για τη μάσκα στο σχολείο ή λόγω του φόβου για τον κορονοϊό, παρατηρείται επιστροφή μαθητών στα σχολεία. «Στάλθηκαν τα στοιχεία των αρνητών γονέων στον Εισαγγελέα από τους Διευθυντές και παράλληλα το Υπουργείο κάνει καταγραφή των παιδιών. Κάποιοι γονείς ήδη άρχισαν να τα στέλνουν υπό τον φόβο των ποινών, που είναι πολύ αυστηρές, δύο χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass