Γονείς - μαθητές επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2021 15:50

Στο Νηπιαγωγείο της Δομής των προσφύγων στο Κουτσόχερο βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Μαθητών του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, προσφέροντας παιχνίδια στα μικρά παιδιά με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σχολείου, «τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν έρθει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες χώρες στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Άνθρωποι και οικογένειες με παιδιά φτάνουν ταλαιπωρημένοι σε μια ξένη χώρα, για να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους. Δυνητικοί πρόσφυγες ή μετανάστες μπορούμε να γίνουμε όλοι. Όλοι μπορεί να αναγκαστούμε, υπό την απειλή ενός πολέμου, από την οικονομική εξαθλίωση και τη φτώχεια, να εγκαταλείψουμε την πατρίδα, τα σπίτια, τις οικογένειές μας. Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά την προσφυγιά μέσα από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και την πίκρα της «ξενιτιάς», όταν η φτώχεια και η ανεργία ανάγκασαν και αναγκάζουν χιλιάδες Έλληνες να φύγουν για τη Γερμανία, την Αυστραλία και αλλού. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αλλά και ακολουθώντας το κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες με διεκδίκηση μέτρων που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου, αποφάσισε τα φετινά Χριστούγεννα να «μοιράσει» την αγάπη του στα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Δομής Προσφύγων και Μεταναστών της Μάνδρας στο Κουτσόχερο. Συγκεκριμένα, οργανώθηκε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ και μέρος των εσόδων διατέθηκαν για την αγορά παιχνιδιών, τα οποία προσφέρθηκαν από μια αντιπροσωπεία μαθητών, εκπαιδευτικών και μελών του Συλλόγου του σχολείου μας στα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Δομής. Εκείνα με τη σειρά τους μας έδωσαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες με ευχές που έφτιαξαν για εμάς, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν όλα μαζί. Παράλληλα, ο διοικητής αλλά και δασκάλες του Νηπιαγωγείου μάς ξενάγησαν στη Δομή και μας μίλησαν για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους. Την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων αγκάλιασαν και βοήθησαν να γίνει πράξη εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς με κατασκευές, με την ενίσχυση του μπαζάρ, αλλά και φέρνοντας επιπλέον παιχνίδια, προκειμένου τα παιδιά που ζουν στη Δομή να χαρούν και να νιώσουν όμορφα και ζεστά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass