Από Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία στον Πλατύκαμπο

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Δημοσίευση: 27 Απρ 2022 15:40

Καθηγητές και μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου και οργάνωσαν κοινές δράσεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Erasmus+ ΚΑ2 «3h=H» (THREE TIMES HEALTH IS HAPPINESS).


Μέλος του προγράμματος είναι και η Αυστρία, η οποία συμμετείχε διαδικτυακά, αφού τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη χώρα αυτή για την πανδημία δεν επέτρεψαν στην ομάδα της να ταξιδέψει.
Το πρόγραμμα ασχολείται - διερευνά τα τρία χαρακτηριστικά της υγείας: τη σωματική, την κοινωνική και τη συναισθηματική. Εκτιμά πως «ο ισορροπημένος συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο! Η καθιστική ζωή, η ανθυγιεινή διατροφή, η κακή χρήση των ψηφιακών συσκευών, ο εκφοβισμός, αποτελούν απειλή για την ευζωία των μαθητών, αλλά και όλων των ανθρώπων γενικότερα».
Αυτή η ανησυχία ήταν και το κύριο κίνητρο για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Στόχος του έργου είναι οι μαθητές κι οι μαθήτριες να δουλέψουν γύρω από την ιδέα της «συνολικής» υγείας και να μάθουν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή της για την ευημερία της κοινωνίας.
Οι παιδαγωγικές ομάδες, στο πλαίσιο ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών, επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς στο Πήλιο και τον Βόλο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου: «Με τη συνάντηση μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, οι επιδιωκόμενοι στόχοι που ήταν: γνωστικοί, συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί (προαγωγή της ψυχικής υγείας, δέσιμο ομάδας, αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς, άρση στερεοτύπων), αλλά και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, επιτεύχθηκαν πλήρως».
Η διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Κιλελέρ και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που βοήθησαν καθοριστικά στην απρόσκοπτη «φιλοξενία» των ευρωπαϊκών παιδαγωγικών ομάδων, γινόμενοι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass