Δημοτικό Κ.Δ.Α.Π. στο Ομόλιο

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ - ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2022 16:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Δήμος Αγιάς, στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, σχεδιάζει την ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στο Ομόλιο της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών.


Ως γνωστόν, τα Κ.Δ.Α.Π. είναι δομές που μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, με πολιτιστικές, αθλητικές και γενικά δημιουργικές δραστηριότητες. Λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου και φιλοξενούν παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ήτοι των 5 ετών, έως 12 ετών. Η λειτουργία τους χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω voucher.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσιαγκάλη, αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, εισηγητή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συζητηθεί σε σημερινή συνεδρίασή του «ο συγκεκριμένος θεσμός προσφέρει στους γονείς τον απαραίτητο χρόνο να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
«Στα Κ.Δ.Α.Π.» επισημαίνει «τα παιδιά συναντιούνται και επικοινωνούν με φίλους, μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας και του παιχνιδιού. Αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες. Με τη λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. προωθείται επίσης η απασχόληση ή και η επανένταξη ανέργων, κυρίως γυναικών, στην αγορά εργασίας. Η δράση αυτή αποτελεί ένα μέτρο προώθησης της πολιτικής ίσων ευκαιριών απασχόλησης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής».
«Στον Δήμο μας» εξηγεί ο κ. Τσιαγκάλης «και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών υπάρχουν 57 παιδιά, ηλικίας 5 - 12 ετών και δεν υπάρχει καμία δομή Κ.Δ.Α.Π. Η δημιουργία μιας τέτοιας δομής εκεί θα έδινε πολλές διεξόδους και επιλογές δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά και θα βοηθούσε σημαντικά τους γονείς στην εξισορρόπηση των οικογενειακών και επαγγελματικών απαιτήσεων. Για τους λόγους αυτούς και από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. και στα Νομικά τους Πρόσωπα να ιδρύουν και να λειτουργούν Κ.Δ.Α.Π. θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στην περιοχή αυτή και συγκεκριμένα στο Ομόλιο.
Για την ίδρυση και τη λειτουργία του χορηγείται άδεια από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.
Η αδειοδότηση της ίδρυσης και της λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π. προϋποθέτει τη στέγαση της δομής σε χώρους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές της σχετικής ΚΥΑ. Απόφασή μας είναι να προβεί ο Δήμος στη διαδικασία παραχώρησης χώρων και αιθουσών στις εγκαταστάσεις του σχολικού κτιρίου που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Ομολίου, ώστε να γίνει δυνατή η έκδοση άδειας και λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π., μια διαδικασία που θα ξεκινήσει με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Του Νίκου Γουργιώτη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass