Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς και πυρασφάλειας

ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2022 17:30

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας, οργανώθηκαν από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής:
-«Οδική ασφάλεια - Τροχαία Ατυχήματα»: Η δράση υλοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


Οι μαθητές ενημερώθηκαν με πληρότητα και αμεσότητα για τα τροχαία ατυχήματα, για τους κινδύνους και τις προκλήσεις να είσαι νέος οδηγός, κατανόησαν οδικούς κανόνες και απόκτησαν δεξιότητες και γνώσεις απαραίτητες για την οδική τους ασφάλεια και συμπεριφορά. Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε με εποπτικό υλικό που καθιστούσε παραστατικές τις επιπτώσεις της μη ασφαλούς οδήγησης, με υπεύθυνη της όλης ενημέρωσης την ανθυπαστυνόμο του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας κ. Μπαρά Παναγιώτα.
-«Πυρασφάλεια – Πυροπροστασία, Ο ρόλος της Πυροσβεστικής». Η δράση υλοποιήθηκε στον προαύλειο χώρο του 1ου Λυκείου Ελασσόνας. Στο πλαίσιό της έγινε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Ελασσόνας για τον τρόπο λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος και τη συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του σχολικού κτιρίου, των σπιτιών και των δασών. Μέσω βιωματικών ασκήσεων ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς ή οποιουδήποτε συμβάντος, καθώς και για τον τρόπο κατάσβεσης φωτιάς, αλλά και εκκένωσης χώρου που φλέγεται. Παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του πυροσβεστήρα, ο τρόπος σβησίματος φωτιάς και η χρήση μέσων για πυρόσβεση. Υπεύθυνοι της δράσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας ήταν οι αντιπύραρχος κ. Πάσχος Ιωάννης κι αρχιπυροσβέστης κ. Ντελής Κων/νος. Ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστούν ευχαρίστησαν θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, την Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ελασσόνας και κυρίως τους εκπαιδευτές για την αποδοχή και την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του σχολείου, αλλά και για τις πληρέστατες παρουσιάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass