Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζητούν πλατεία στον Ιπποκράτη φυτεύοντας λουλούδια

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 12:41

Έναν διαφορετικό τρόπο «υπενθύμισης» στη Δημοτική Αρχή για την κατασκευή πλατείας στη συνοικία Ιπποκράτη επέλεξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 27ου Δημοτικού Σχολείο Λάρισας, υλοποιώντας δράση μεταφύτευσης λουλουδιών από τα παιδιά του σχολείου του 27ου Δημοτικού, μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της συνοικίας του Ιπποκράτη επί της οδού Ηρακλειανού – 27ο Δημοτικό, 25ο Νηπιαγωγείο, 10ο Γυμνάσιο και 10ο Λύκειο.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

«Ο χώρος αυτός προς το παρόν έχει μετατραπεί σε «ζούγκλα», μιας και χόρτα - αγκάθια δεσπόζουν σε έναν χώρο όπου καθημερινά περνάνε εκατοντάδες παιδιά ανοίγοντας μονοπάτια. Συμβολικά οι τέσσερις Σύλλογοι Γονέων των σχολείων φύτευσαν τέσσερα κακτάκια που έχουν 30 χρόνια ζωής σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες, με την ελπίδα να μην περιμένει η γειτονιά άλλα 30 χρόνια διαβεβαιώσεων για την κατασκευή πλατείας στο συγκεκριμένο οικόπεδο και στη συνοικία του Ιπποκράτη.
Πιο πρόσφατες χρονικά κινητοποιήσεις έχουν γίνει το 2019 από προηγούμενα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, όταν έγινε συγκέντρωση πάνω από 2.000 υπογραφών από τους κάτοικους της συνοικίας, ενώ 3 χρόνια μετά, στον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022, δεν εντάχθηκε η κατασκευή της πλατείας στη συνοικία.
Μάλιστα, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο των συνοικιών πήραμε για ακόμα μια φορά την υπόσχεση νέων ανακοινώσεων σχετικά με το θέμα. Οι παππούδες θυμούνται τις διαβεβαιώσεις πριν 30 χρόνια, οι μεσήλικες θυμούνται με τη σειρά τους τις διαβεβαιώσεις 15 ετών και οι νεότεροι τις διαβεβαιώσεις των τελευταίων ετών.
Ελπίζουμε τα κακτάκια να χρειαστούν άμεσα μεταφύτευση λόγω των απαιτήσεων των τεχνικών έργων της κατασκευής της πλατείας».

Gallery άρθρου