Εντυπωσιακή παρουσία του 14ου Λυκείου

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 15:27

Εξαιρετικά επιτυχής ήταν η συμμετοχή των μαθητών του 14ο Λυκείου Λάρισας στη Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε από το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Το σχολείο συμμετείχε στο σημαντικό αυτό επιστημονικό συνέδριο με δύο εισηγήσεις. Πιο αναλυτικά:

Το γκρουπ των μαθητών της Α’ τάξης παρουσίασε εργασία με θέμα «Μαθηματικά και φύλο». Πρόκειται για μια κοινωνιολογική, παιδαγωγική και επιστημονική προσέγγιση στο θέμα των διακρίσεων σε επίπεδο φύλου στα Μαθηματικά και στις Θετικές επιστήμες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ιστορικές μορφές γυναικών Μαθηματικών. Το αντίστοιχο γκρουπ της Β’ τάξης παρουσίασε εργασία με θέμα «Τα Μαθηματικά κατά τους προεπαναστατικούς χρόνους-Το έργο του Λαρισαίου διδασκάλου Κωνσταντίνου Κούμα’’. Η εισήγηση αυτή ήταν μια ιστορική περιήγηση στα Μαθηματικά στην Ελλάδα και στον κόσμο στα χρόνια της Επανάστασης με έμφαση στη μορφή του Λαρισαίου Κωνσταντίνου Κούμα, που είχε μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στα Μαθηματικά. Οι μαθητές είχαν την εξαιρετική εμπειρία συμμετοχής σε ένα σπουδαίο επιστημονικό συνέδριο και άφησαν άριστες εντυπώσεις. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές και μαθητές. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας. Ο συντονισμός των ομάδων έγινε από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Γιώτα και τον πρόεδρο της ΕΜΕ Λάρισας κ. Κώστα Καραμπάτσα, με τη συνδρομή του κ. Παντελή Τσιακλάγκανου, τελειόφοιτου Μαθηματικού του ΑΠΘ. Η εκδήλωση αυτή όσον αφορά στη λαρισαϊκή συμμέτοχη υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «Mikel Coffee Company» και του βιβλιοπωλείου «Καλτσάς» της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass