«Να λειτουργήσει Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Μακρυχώρι»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 16:30

Να εισακουσθεί από την Πολιτεία η έκκληση κατοίκων του Μακρυχωρίου για τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στην έδρα του Δήμου Τεμπών ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη.


Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ενημέρωση που είχε από γονείς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μακρυχώρι, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να στηρίξει προς τούτο τον Δήμο Τεμπών. Στην ερώτησή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η δημογραφική κατάσταση της πατρίδας μας είναι γνωστό τοις πάσι πως βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και οι σχετικοί δείκτες βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια σε ελεύθερη πτώση, προκαλώντας εύλογες ανησυχίες για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Οι διαπιστώσεις αυτές μας αναγκάζουν, αν επιθυμούμε να αλλάξουμε την αρνητική πορεία των πραγμάτων, να λαμβάνουμε όπου χρειάζεται τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία βοηθούν τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια και να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος σήμερα, μεταξύ άλλων, με τα ωράρια εργασίας. Γι’ αυτό και είναι αναγκαία η διεύρυνση του δικτύου Βρεφονηπιακών Σταθμών που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανακούφιση των βαρών μιας οικογένειας σε μια κρίσιμη φάση της ανατροφής των παιδιών της, που είναι τα πρώτα χρόνια τους. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, αναμφίβολα, διευκολύνουν τις εργαζόμενες μητέρες. Η ύπαρξή τους, αυτονόητη για κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αποτελεί και κίνητρο για ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά, χωρίς να προβληματίζεται πώς θα διευθετήσει την επαγγελματική του ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, το αίτημα των κατοίκων του Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών για τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στο χωριό τους είναι εύλογο, πολλώ δε μάλλον, που αίθουσα υφίσταται στο Κεφαλοχώρι -που αποτελεί και την έδρα του Δήμου Τεμπών- και ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από 14 οικογένειες, ενώ θα μπορούσε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός να φιλοξενήσει νήπια και από τα γύρω χωριά. Η ύπαρξη ενός Βρεφονηπιακού Σταθμού, αναμφίβολα, αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής της περιοχής και αποτρέπει την πιθανή μετανάστευση νέων ζευγαριών σε αστικά κέντρα, λόγω της αδυναμίας να διευθετήσουν το πρόβλημα που προκύπτει μεταξύ των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και της φροντίδας των παιδιών τους». Κατόπιν τούτων ο κυβερνητικός βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν «προτίθεται να συνδράμει τον Δήμο Τεμπών στη λειτουργία του αναγκαίου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην έδρα του, το Μακρυχώρι, σε ήδη υφιστάμενο κτίριο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής και να ανασχεθεί η φυγή νέων ζευγαριών στα αστικά κέντρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass