Η «Συνεχής Μετανάστευση» του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2022 16:09

«Συνεχής Μετανάστευση» ονομάστηκε το βίντεο μικρού μήκους από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, με το οποίο συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Πρέσβης για μια Ημέρα», για το έτος 2021-2022. Ο Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) της Ελλάδας και την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να σκεφτούν κριτικά και να ενεργήσουν ως υπεύθυνοι, ενεργοί πολίτες μιας παγκόσμιας κοινότητας.

Στο βίντεο 2 λεπτών συμμετείχαν η μαθήτρια Σωτηρία Καραγιάννη και ο μαθητής Νικόλας Φετάου και δημιουργήθηκε σε σκηνοθεσία και κείμενα του καθηγητή Αργύρη Γιουρούκη.
Από την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, αναφέρεται σε σχετική επιστολή: «Αγαπητοί, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό μας «Πρεσβευτής για μια ημέρα». Η υποβολή σας έφτασε στη σύντομη λίστα των φιναλίστ, αλλά το βίντεο «Συνεχής μετανάστευση» του ΕΠΑΛ Τυρνάβου δεν ήταν η νικητήρια συμμετοχή. Θα θέλαμε ωστόσο να σας συγχαρούμε για τις υποδειγματικές προσπάθειές σας.
Πραγματικά μας εντυπωσίασε η σχολαστική έρευνα που διεξήχθη για τις σχέσεις Καναδά και Ελλάδας. Το βίντεο από το σχολείο σας ήταν καλά σχεδιασμένο και εκτελέστηκε επιδέξια, ενώ οι πληροφορίες που συγκεντρώσατε παρουσιάστηκαν όμορφα. Καλωσορίσαμε τη συγκλονιστική μουσική υπόκρουση και τη σταθερή, δίγλωσση αφήγηση, που διεξήχθη στην ταινία σας. Οι πληροφορίες που συγκεντρώσατε παρουσιάστηκαν ωραία κι εκτιμήσαμε την εστίαση που δώσατε στο ζήτημα της μετανάστευσης. Απολαύσαμε ιδιαίτερα το βίντεο στο τέλος, μαζί με τον σκηνοθέτη και τη διευθύντρια του σχολείου, που ήταν μια εξαιρετική πινελιά!
Ελπίζουμε ότι απολαύσατε τη συμμετοχή σας σε αυτήν την πρόκληση και ότι έχετε αποκτήσει νέες ιδέες από την εμπειρία. Ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα και οι δεξιότητες που δείξατε αποτελούν αναμφίβολα πραγματικό πλεονέκτημα για το σχολείο σας. Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε και να προσεγγίζετε τα αστέρια. Ως αναγνώριση των προσπαθειών σας, θα σας αποστείλουμε από ένα μικρό βραβείο στον καθένα, που γιορτάζει την 80ή επέτειο των σχέσεων Ελλάδας - Καναδά, μαζί με τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής σας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές σας προσπάθειες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass