«Νέοι Ορίζοντες» για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2022 15:50

«Το ακαδημαϊκό περιβάλλον βρίσκεται αντιμέτωπο διαρκώς με νέες προκλήσεις και προοπτικές. Εξάλλου, σε μεγάλο βαθμό, αυτός είναι και ο ρόλος του, αφού η μάθηση λαμβάνει χώρα όλο και περισσότερο σε συνθήκες ρευστές και μεταβαλλόμενες και είναι στη φύση της εκπαίδευσης να μετασχηματίζεται και να εξελίσσεται συνεχώς. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ανταποκρίνεται πλήρως στον τίτλο του, αφού πραγματικά ανοίγει νέους ορίζοντες για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας».


Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, τοποθετούμενη επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις», που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία του Σώματος.
Όπως σημείωσε η Λαρισαία βουλευτής: «Το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος δυναμικός και ευέλικτος, υπηρετεί τον αυτοσκοπό της γνώσης, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί κοινωνικές και επαγγελματικές ανάγκες των πολιτών, δημιουργώντας επιστήμονες και στελέχη της αγοράς. Οι νέες ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητές του, να διατηρήσει το υψηλό του επίπεδο και να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να καινοτομήσει και να πρωτοπορήσει στο μέλλον, απελευθερωμένο από γραφειοκρατία και ιδεοληπτικά βαρίδια.
Οι «Νέοι Ορίζοντες» είναι ένα βαθιά μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που απολαμβάνει σχεδόν καθολική αποδοχή από την ελληνική κοινωνία, όπως έδειξαν οι έρευνες και η δημόσια διαβούλευση. Οι καινοτομίες που εισάγονται με τον νέο νόμο-πλαίσιο επιτάσσονται από την κοινωνία και όχι από την Κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση. Γιατί δεν είχε εμπεριστατωμένη αντιπρόταση. Γιατί η διαφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοσκοπός και όχι ουσία. Και γιατί συνειδητοποίησε ότι απέναντί του δεν είχε τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τους Έλληνες πολίτες που συντάσσονται με το όραμά μας για σύγχρονο και αποτελεσματικό Πανεπιστήμιο, που θα βρίσκεται στο κέντρο της γνώσης και των εξελίξεων», τόνισε η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass