Σε αδιέξοδο και πάλι η ΕΛΜΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2023 11:40

Άκαρπη απέβη και η τρίτη συνεδρίαση χθες το απόγευμα για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Η ΕΛΜΕ Λάρισας, που παραμένει «ακέφαλη» τα τελευταία χρόνια, καθώς οι παρατάξεις δεν συμφωνούν σε λύση, φαίνεται ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία της με τη λύση του προεδρεύοντα, που θα είναι και πάλι ο Αθανάσιος Φούντας από την παράταξη της ΔΑΚΕ, που ήρθε πρώτη σε σταυρούς και έχει εκφράσει τη θέση της για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού-αναλογικού προεδρείου.

Την ίδια ώρα, οι Παρεμβάσεις προτείνουν για πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που πρώτευσε σε σταυρούς στο σύνολο των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου. Οι ΣΥΝΕΚ και η ΑΣΕ που συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. με μία έδρα η καθεμία, παρά το γεγονός ότι δηλώνουν ότι επιθυμούν αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, την ίδια ώρα βάζουν ως προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις σε αυτό, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό, αφού οι Παρεμβάσεις προτείνουν άλλη λύση.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η παράταξη της Αγωνιστικής Παρέμβασης κατέθεσε την προγραμματική της πρόταση αγώνα και συντονισμού, με βάση την οποία ζητά να γίνει και η συγκρότηση του Δ.Σ. Μεταξύ άλλων, στην πρότασή της αναφέρει τα εξής: «Στον χώρο της δημόσιας Εκπαίδευσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση συνολικά συνεχίζουν ακάθεκτες την επίθεση τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών όσο και στα αντίστοιχα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι/-ισσες αυτοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα: από το χάος στις τοποθετήσεις μέχρι την απειλή της αξιολόγησης, όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως μια νέα γενιά εργαζομένων χωρίς δικαιώματα. Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, πρέπει να συσπειρωθούν στο σωματείο, μέσα από τα οποίο θα μπορέσουμε όλοι/-ες μαζί ενωμένοι/-ες να δώσουμε τους δύσκολους αγώνες που είναι μπροστά μας. Μοιραία πέφτει μεγάλο φορτίο ευθύνης στους ώμους των πρωτοβάθμιων σωματείων. Είναι φανερό πως οι συνδικαλιστές της κυβερνητικής ΔΑΚΕ δεν μπορούν και δεν θέλουν να λειτουργήσει το σωματείο με τέτοιον τρόπο, όπως απέδειξε και η στάση τους το προηγούμενο διάστημα, μιας και στην ουσία υποτάσσονται στην πολιτική της ΝΔ και της Κεραμέως. Ως παράταξη, επίσης, βρισκόμαστε απέναντι στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό που έχει οδηγήσει τον κλάδο σε αδιέξοδο και σε κινηματική απραξία. Έχοντας υπόψη όλα αυτά και αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη συγκρότησης του προεδρείου σε αγωνιστική, αντικυβερνητική κατεύθυνση προτείνουμε ως πρόεδρο τον συνάδελφο και συναγωνιστή Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον οποίο οι συνάδελφοι εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους από όλες τις παρατάξεις».
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Τον Θανάση Φούντα προτείνει η ΔΑΚΕ για πρόεδρο της ΕΛΜΕ και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει σχετικά με την πρότασή της.
«Σταθεροί στις διαχρονικές μας θέσεις για τη συγκρότηση Προεδρείου στα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών σωματείων αντιπροσωπευτικά-αναλογικά, προτείνουμε για τη θέση του προέδρου τον Θανάση Φούντα από τη ΔΑΚΕ και για τις άλλες θέσεις συμμετοχή των υπολοίπων, αναλόγως με την εκλογική τους δύναμη. Καλούμε και τις παρατάξεις που συμφωνούν, όπως δηλώνουν, με τον συγκεκριμένο τρόπο συγκρότησης, να τηρήσουν τη θέση τους, χωρίς περιστροφές και τακτικισμούς, για να βγει επιτέλους το Σωματείο από το διοικητικό αδιέξοδο που το ταλανίζει δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των συναδέλφων και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Είναι αυτονόητο ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια υπέρβαση ενάντια στις αρχές τους. Τους καλούμε απλά να αποδείξουν ότι ισχύει η θέση τους για αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, όπως ακριβώς έπραξαν εξάλλου και οι κεντρικές τους παρατάξεις στη συγκρότηση για Δ.Σ. στην ΟΛΜΕ, μόλις πριν λίγο καιρό. Διαβάζοντας τη δημοσιευμένη πρόταση για συγκρότηση προεδρείου των Παρεμβάσεων, παρατηρούμε δυστυχώς ότι ο αντιδημοκρατικός και αλαζονικός τους κατήφορος συνεχίζεται. Αν και βρίσκονται στη δεύτερη θέση με δεκαεπτά ολόκληρες μονάδες διαφορά, πίσω από την πρώτη παράταξη της ΔΑΚΕ, ζητούν τη θέση του προέδρου, γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρούν αυτάρεσκα τους εαυτούς τους ως τους μόνους αγωνιστές. Η προαναφερόμενη πρότασή τους, πέρα από το ότι προσπαθεί να μηδενίσει, αποκλείοντας από τις διαδικασίες το 44% των συναδελφισσών και των συναδέλφων, εισάγει και ακόμα μία παράλογη καινοφανή θεωρία. Ζητούν να ψηφιστεί ο εκπρόσωπός τους, γιατί πήρε λένε τις περισσότερες ψήφους από όλους τους υποψηφίους. Προφανώς τους διαφεύγει μια «μικρή» λεπτομέρεια. Καλούμαστε να ψηφίσουμε για να συγκροτηθεί προεδρείο σε ένα από τα μεγαλύτερα συνδικαλιστικά σωματεία της χώρας και όχι για να εκλέξουμε πρόεδρο 15μελούς σε κάποιο σχολείο. Δυστυχώς, όμως, όπως φαίνεται, έτσι έχουν καταντήσει να βλέπουν και να αντιμετωπίζουν την ΕΛΜΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass