Oι εκπαιδευτικοί θεμέλιο για την ανθρώπινη ανάπτυξη

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 13:00

Ο πολυδιάστατος ρόλος του δασκάλου αναδείχθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών που πέρασε και την επικείμενη Εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί, στελέχη της εκπαίδευσης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα «Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καραγιώργου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί μέσα στις σχολικές μονάδες και μίλησε για την προσφορά των εκπαιδευτικών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας στο πέρασμα του χρόνου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΕΛΛΑ
Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας που σε σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε τους δασκάλους «εκπαιδευτικό πυλώνα του λαού και του έθνους» και πρόσθεσε ότι στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση χτίζονται οι βάσεις για την εκπαιδευτική και κοινωνική εξέλιξη κάθε μαθητή.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τη δ/ντρια της Α’θμιας Εκπ/σης Λάρισας, Αικατερίνη Καραγιώργου, για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, εστίασε στη διαχρονική συμβολή των εκπαιδευτικών στη διαμόρφωση της ταυτότητας του έθνους μας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αναμφίβολα, οι εκπαιδευτικοί όλων ανεξαιρέτως των βαθμίδων αποτελούν θεμέλιο για την ανθρώπινη ανάπτυξη κάθε ιστορικής περιόδου». Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε ακόμη, στην ακολουθία λόγων και έργων της σημερινής κυβέρνησης στον χώρο της Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας:
«Η κυβέρνηση υλοποίησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες και την εκπαιδευτική κοινότητα. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα ενισχύσουμε την αυτονομία του εκπαιδευτικού έργου και θα προσφέρουμε στους μαθητές περισσότερα εφόδια για το μέλλον. Με πολλαπλές νομοθετικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, η δημόσια εκπαίδευση διαθέτει σήμερα περισσότερα εχέγγυα ενίσχυσης της λειτουργικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Επιτομή των δράσεών μας για τη στήριξη της δημόσιας παιδείας είναι οι 25.000 μόνιμοι διορισμοί, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, παρά το δημοσιονομικό κόστος της πανδημίας. Κι αυτά συνέβησαν, διότι η παιδεία συνιστά εθνική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα έχει ένα πιο φωτεινό μέλλον, εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, πρώτιστα, την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό».
Ομιλητές ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τσιάκαλος, ο Αν. Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας, Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντώνιος Σμυρναίος και ο Επίτιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρ. Διευθυντής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, Γεώργιος Γκουράβας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τιμήθηκε η προσφορά των Καθηγητών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στον τόπο μας και απονεμήθηκαν σε αυτούς τιμητικοί έπαινοι. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι χορωδίες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, οι οποίες μαζί με εκπαιδευτικούς ερμήνευσαν τραγούδια με θέμα την πολύτιμη προσφορά του εκπαιδευτικού, ενώ μαθητές απήγγειλαν ποιήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass