Ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για τα αδέσποτα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 15:00

Ο Δήμος Κιλελέρ ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Οι δράσεις ξεκίνησαν από το Λύκειο Νίκαιας, όπου κλιμάκιο από τον Δήμο Κιλελέρ, αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Κουκούτση και τα μέλη της Επιτροπής του Πανελλαδικού Σωματείου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων «Ελεύθερος», Ελένη Μπαρμπαλιού και Εύη Ευσταθίου, επισκέφθηκαν το σχολείο για ενημερωτική εισήγηση στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ και της Β’ Λυκείου με θέμα «Εμείς και τα αδέσποτα ζώα».


Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση και ενημερωθήκαν για τον τρόπο που μπορούν να μειωθούν τα αδέσποτα μέσω της στείρωσης και της υιοθεσίας. Επίσης, έμαθαν για τη γλώσσα του σώματος των σκυλιών και πώς συμπεριφερόμαστε όταν συναντούμε ένα άγνωστο ζώο. Ενημερωθήκαν για τις υποχρεώσεις του κηδεμόνα, τη φροντίδα των ζωών, την κακοποίηση και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέλος δόθηκε έμφαση στη συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κουκούτσης τόνισε πως στον Δήμο Κιλελέρ δίνεται καθημερινά διαρκής αγώνας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα, αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα είναι δείγμα Πολιτισμού της κοινωνίας μας».
Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η διευθύντρια Αναστασία Παπαδημητρίου, καθώς και καθηγητές και καθηγήτριες του Λυκείου Νίκαιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass