Διαγωνίστηκαν στον «Αρχιμήδη»

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 84 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2023 13:05

Χωρίς προβλήματα διεξήχθη χθες το πρωί στη Λάρισα η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», στην οποία συμμετείχαν 84 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων από Νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που προσήλθαν στο σχολικό συγκρότημα της Νέας Πολιτείας που συστεγάζονται το 15ο Γυμνάσιο και το 14ο Λύκειο της πόλης.

Για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά και για να ευχηθούν στα παιδιά καλή επιτυχία, στο εξεταστικό κέντρο βρέθηκαν ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μέλος του κεντρικού Δ.Σ. της ΕΜΕ κ. Κώστας Καραμπάτσας, η πρόεδρος της ΕΜΕ Βόλου κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου και η πρόεδρος της ΕΜΕ Τρικάλων κ. Σούλα Ζαραμπούκα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας και ο σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών κ. Κ. Μπουραζάνας και μέρους των διευθύνσεων του σχολικού συγκροτήματος η διευθύντρια του 14ου Λυκείου κ. Ζ. Γιώτα και ο υποδιευθυντής του 15ου Γυμνασίου κ. Γ. Ραχμανίδης. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σύσσωμη η μαθηματική κοινότητα έκοψε την πίτα της και το φλουρί αντιστοιχούσε σε δύο βιβλία, ένα ευγενική προσφορά του βιβλιοπωλείου «Καλτσάς» και ένα του ΔΔΕ Ν. Ζέρβα για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Θαλής», που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2022. Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι ο κορυφαίος εθνικός διαγωνισμός της ΕΜΕ, αφού από αυτόν προκύπτουν οι μαθητές κι οι μαθήτριες που κερδίζουν μετάλλια στα Μαθηματικά, ενώ μεταξύ των βραβευθέντων γίνεται κατόπιν η επιλογή των Εθνικών Ομάδων Μαθηματικών που εκπροσωπούν τη χώρα στους ετήσιους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδα, Διεθνής Ολυμπιάδα κ.λπ.).
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass