ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2023 13:15

Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας έχει σκοπό την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την ανάδειξη στελεχών στην επιστήμη της Διοίκησης της Παραγωγής, με έμφαση στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στα συστήματα παραγωγής.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος απευθύνεται στους φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να αναδειχθούν σε στελέχη ιδιωτικών και δημοσίων παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων (εργοστάσια, βιομηχανίες κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.
Πιο αναλυτικά οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν στους ακόλουθους τομείς:
* Σχεδιασμός προϊόντων και υπηρεσιών.
* Επιλογή εξοπλισμού και οργάνωση παραγωγής.
* Μελέτη διακίνησης υλικών.
* Επιλογή, εκπαίδευση, αμοιβές ανθρώπινου δυναμικού.
* Βελτίωση απόδοσης ανθρώπινου δυναμικού.
* Ποιοτικός έλεγχος.
* Διαχείριση αποθεμάτων.
* Εκτέλεση παραγγελιών.
* Συντήρηση εξοπλισμού.
* Παρακολούθηση εξελίξεων στην τεχνολογία.
* Έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία.
Η Διοίκηση Παραγωγής είναι ο κλάδος εκείνος που α) προσδιορίζει τις προβλέψεις μελλοντικών γεγονότων ή καταστάσεων που αφορούν την οικονομική μονάδα με βάση τις οποίες θα καταρτισθούν τα προγράμματα δράσης, β) οριστικοποιεί την πολιτική και τις στρατηγικές της οικονομικής μονάδας, γ) καταρτίζει τα επιμέρους προγράμματα δράσης των διαφόρων τμημάτων της οικονομικής μονάδας, δ) οργανώνει τα μέσα που διαθέτει και εφαρμόζει τα προγράμματα δράσης που έχει καταρτίσει και, τέλος, ε) πραγματοποιεί έλεγχο μεταξύ των στόχων και των αποτελεσμάτων, προσδιορίζει τις αποκλίσεις και αναθεωρεί περιοδικά τα προγράμματα ή τις διαδικασίες της οικονομικής μονάδας.
Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας δεσμεύεται στους/στις φοιτητές/-τριες του Τμήματος για την εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας σε σχέση με τη μετάδοση των αρχών των επαγγελματικών κωδίκων δεοντολογίας και επιχειρηματικής ηθικής (όπως του Τ.Ε.Ε., των ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων, άλλων επαγγελματικών ενώσεων και συνδέσμων, κ.λπ.), ώστε να τους προετοιμάσει για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή τους πορεία.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν το δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του οικονομολόγου ή του λογιστή, αν επιθυμούν.
Τέλος, οι απόφοιτοι εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 80, Οικονομίας και μπορούν να διοριστούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητές. Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στην ηλεκτρονική τράπεζα επαγγελματικού προσανατολισμού e-ΠάμεΠανεπιστήμιο»

 

Σπύρος Μιχαλούλης,
σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-677.8777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass