Ενημέρωση για παιδιά με αναπηρίες

ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 15:10

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου Αγιάς, με θέμα «Όλου του κόσμου τα παιδιά μια αγκαλιά», και του 2ου Νηπιαγωγείου, με θέμα «Η διαφορετικότητα των παιδιών με αναπηρίες και η σημασία της ισάξιας αντιμετώπισής τους από τους συνομήλικούς τους» πραγματοποίησε η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς κ. Ντελή Γεωργία.


Στο 1ο Νηπιαγωγείο, στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των παιδιών για τα διαφορετικά είδη αναπηρίας και η ανάπτυξη της ευαισθητοποίησής τους σχετικά με την ισάξια αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και την ενεργή συμμετοχή τους στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αφού προηγήθηκε παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές και στις νηπιαγωγούς, ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια και ζωγραφική με διδακτικό περιεχόμενο. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία στον χώρο του σχολείου με την πολύτιμη βοήθεια των δυο νηπιαγωγών, Μαργαριτοπούλου Βάσως και Αμδίτη Αργυρώς. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε δράση δικτύωσης με τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς κ. Δεληζώνα Αθανάσιο.
Στο 2ο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά, μέσα από την ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου, ενημερώθηκαν για τα διαφορετικά είδη αναπηριών και διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει στην ουσία κάποιος λειτουργικός διαχωρισμός των ίδιων από εκείνα, καθώς μπορούν με τη σειρά τους να αυτοεξυπηρετούνται και να απολαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο τη ζωή. Ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια με εναλλαγή ρόλων, όπου τα παιδιά συμμετείχαν με κέφι ενεργά, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές αποτύπωσαν τα συναισθήματα που τους προκάλεσε η δράση μέσω της ζωγραφικής. Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν οι νηπιαγωγοί Ρίζου Δάφνη και Βούλγαρη Γεωργία.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για περισσότερες πληροφορίες: Σοφοκλή Ευστρατιάδη 11 Αγιά. Τηλ: 24943-50225 και email: kkdimosagias@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass