Οι νέοι μίλησαν για κλιματική δικαιοσύνη

ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2023 14:55

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχε στο «Youth Climate Leaders Academy», που διοργάνωσε η «Action Aid», στις 18 και 19 Μαρτίου, στο Κέντρο Νέων της «Action Aid» στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα συμμετοχικό εργαστήριο για νέους και νέες με ακτιβιστική δράση, που έχει στόχο να συμβάλλει στην επικοινωνία και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κλιματικής δικαιοσύνης.


Σκοπός του διήμερου εργαστηρίου ήταν να εκπαιδεύσει τους νέους συμμετέχοντες και τις νέες συμμετέχουσες στη στρατηγική εκστρατειών και άσκηση θεσμικής πίεσης για να πετύχουν στόχους σχετικούς με την κλιματική δικαιοσύνη.
Παράλληλα, το εργαστήριο περιλάμβανε και εκπαίδευση σε αφηγηματικές τακτικές, ώστε οι νέοι και οι νέες να ενισχύσουν τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, Γεωργία Σταυρίδου, συντονίστρια της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Κατερίνα Κόκκινου, συντονίστρια της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Κουτσολέλος, συντονιστής της Επιτροπής Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Σταύρος Παπαγεωργίου και Μαρία Σοφία Κωσταρέλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass