Μια προσευχή για την Ειρήνη

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΚΑΝΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ» - ΜΕΧΡΙ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΟΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 16:21

Το 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας συμμετέχει στον Διαγωνισμό «Κάντο ν’ ακουστεί 2023» με τίτλο: «Η νέα γενιά για την Ειρήνη – Youth for Peace». Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης με την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών έγραψαν και συνέθεσαν το τραγούδι «Μια προσευχή για την Ειρήνη» και ευελπιστούν να διακριθούν στη διαδικτυακή ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 20 Απριλίου. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει εκστρατεία στήριξης του τραγουδιού, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο που γυρίστηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου.


Οι στίχοι του τραγουδιού είναι « Ένα τραγούδι ακόμη θα πω, ένα θα τραγουδήσω. Ένα τραγούδι θα σκεφτώ για να δημιουργήσω! Για την Ειρήνη να ακουστώ, για την Ειρήνη να «πείσω»! Για την Ειρήνη που «έφυγε» Εγώ θα τραγουδήσω! Ειρήνη σημαίνει η γη ενωμένη Ειρήνη σημαίνει λαοί αδελφωμένοι! Ειρήνη είναι ελπίδα, είναι μια ηλιαχτίδα. Η γη ενωμένη Ειρήνη σημαίνει!». Τα παιδιά εργάστηκαν για αυτό από την αρχή της χρονιάς και «έχτισαν» βήμα βήμα το τραγούδι.
Μέσα από βιωματικές διαδικασίες τα παιδιά κατανόησαν βασικές έννοιες όπως «Εισαγωγή» «Κουπλέ» «Ρεφρέν» και «Επίλογος» ! Επίσης καλλιέργησαν την ικανότητά τους να δημιουργούν στίχους πάνω σε μια κεντρική ιδέα, να δούνε το τραγούδι ως αφήγηση και να πειραματιστούνε στη συγγραφή στίχων πάνω σε μελωδίες γνωστών και δημοφιλών τραγουδιών της επιλογής τους. Πέρα όμως από τη διαδικασία «γέννησης» ενός τραγουδιού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία έχοντας ως «όχημά» τους τη μουσική να εκφραστούν, να προβληματιστούν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, τον αγώνα που πρέπει να κάνουν όλοι οι λαοί για να φέρουν στη Γη την Ειρήνη.
Στην προσπάθεια τα παιδιά είχαν δίπλα τους, τους εκπαιδευτικούς: Αθηνά Καλλιάρη (Στ’ τάξη), Στέλλα Δανίκα (Ε’ τάξη), Σοφία Κοφίδου (Ε’ τάξη), Ολυμπία Παπαγεωργίου και Τζένη Σπανού εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας, Μαρία Δαλαμάγκα και Ιωάννα Νταμάγκα εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής (ΠΣ), Μαντζιαφού Ελενα- μουσικός, ενώ το εγχείρημα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ζηρδέλη. Την ηχοληψία έκανε ο Δημήτρης Μαράμης Pink studios.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Η ψηφοφορία ακροατών είναι ενεργή και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Απριλίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μπαίνοντας στην ιστοσελίδα https://contest.europeanschoolradio.eu/vote/ μπορούν να αναζητήσουν το τραγούδι του 36ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στο νο.8379 «Μια προσευχή για την ειρήνη». Κάθε ακροατής θα μπορεί να δώσει την «καρδιά» - ψήφο του στη συμμετοχή του σχολείου. Το Ραδιοφωνικό Μήνυμα και Τραγούδι που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες «καρδιές» θα κερδίσει το Βραβείο Ακροατών.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass