Πολύπλευρες οι δράσεις του ΕΠΑΛ Φαρσάλων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2023 13:04

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων παρουσίασε σε μαθητές, μαθήτριες, γονείς και προσκεκλημένους όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το τρέχον σχολικό έτος, σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», στο οποίο για 6η χρονιά συμμετέχει το ΕΠΑΛ Φαρσάλων, αναπτύχθηκαν οι εξής δράσεις:


-Η αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του σχολείου με πινακίδες που αναρτήθηκαν σε τοίχους, αλλά και αυτοκόλλητα που κολλήθηκαν στις σκάλες μεταξύ των ορόφων, με κοινωνικά μηνύματα, ώστε να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στο σχολείο.
-Θεατρική παράσταση «Ο Μπακαλόγατος» που αποτελεί μία πρωτότυπη προσπάθεια των μαθητών/-τριών να ανεβάσουν σε θεατρικό τη γνωστή ταινία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ανεξάρτητες δράσεις που υλοποιήθηκαν και συγκεκριμένα η συμμετοχή των μαθητών/-τριών του Τομέα Πληροφορικής στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με το έργο «Βοηθητικό μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης» που απέσπασε πολύ καλές κριτικές
-Δράσεις των μαθητών/-τριών του Τομέα Γεωπονίας που αναπτύχθηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα, στο θερμοκήπιο, στον βοτανικό κήπο του σχολείου, αλλά και εκτός σχολικού χώρου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
-Η συμμετοχή σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ με τίτλο «Πρόληψη των εξαρτήσεων μέσω της τέχνης» με τη δημιουργία αφίσας από τους μαθητές και τις μαθήτριες.
-Η δράση Ανακύκλωσης Ρούχων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, με τη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λάρισας και του Δήμου Φαρσάλων.
Στην τελευταία ενότητα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus με τίτλο «Απόκτηση δεξιοτήτων και ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω πρακτικής άσκησης», που αφορούσε την πρακτική άσκηση μαθητών/-τριών των ειδικοτήτων Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνικός Οχημάτων (20 μαθητές συνολικά), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κόρδοβα της Ισπανίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Erasmus+ τα Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά EUROPASS, που αποτελούν σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αναγνωρισμένα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass