Η ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 4ου ΕΠΑΛ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Δύο σχολεία διεκδικούν την ίδια στέγη

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015 8:05

Διαμάχη μεταξύ δύο σχολείων, του 7ου Γυμνασίου- Λυκειακών Τάξεων και του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), που έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια, με μήλο της Εριδος τις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται, έχει δημιουργήσει προβλήματα και στα δύο, με αποτέλεσμα να ταράζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Τα δύο σχολεία γειτνιάζουν και το μεν 7ο Γυμνάσιο διεκδικεί περισσότερο χώρο για την κάλυψη του αυξανόμενου μαθητικού δυναμικού του «δείχνοντας» το κτίριο του 4ου ΕΠΑΛ, το οποίο από τη μεριά του αντιστέκεται και αντιδρά σε έναν πιθανό διωγμό του.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο διευθυντής του 4ου ΕΠΑΛ ισχυρίζεται ότι πλέον το πρόβλημα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, καθώς δημιουργεί ανησυχίες σε γονείς και μαθητές, που πιστεύουν ότι μπορεί να μεταστεγαστεί σε άλλο κτίριο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην εγγράφονται νέοι μαθητές σε αυτό, αλλά και να ζητούν τη μετεγγραφή τους σε άλλο σχολείο.

Παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία του 4ου ΕΠΑΛ, τάραξε πρόσφατα και η απόφαση της Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, που προβλέπει, η διδασκαλία μαθητών ορισμένων ειδικοτήτων του, να γίνεται σε χώρους εργαστηρίων άλλου Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης μας (του 7ου ΕΠΑΛ), που σημαίνει ότι οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ θα πρέπει κάποιες ώρες την εβδομάδα να παρακολουθούν μαθήματα σε άλλο σχολείο.

Όλα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με τη γενικότερη ώθηση στην ανάπτυξη των Επαγγελματικών λυκείων, που χάραξε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, επαναφέροντας τις κατηργημένες ειδικότητές τους.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο του 7ου Γυμνασίου Λάρισας, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάρλας και Σικελιανού και μοιράζεται την ίδια αυλή με το διδακτήριο, που στεγάζει το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας.

Πέρυσι το 4ο ΕΠΑΛ, είχε δανείσει πέντε αίθουσες του διδακτηρίου του, προκειμένου να φιλοξενηθούν λυκειακές τάξεις του 7ου Γυμνασίου.

Το αίτημα του 7ου Γυμνασίου, είναι να βρεθεί χώρος για να στεγαστούν οι λυκειακές του τάξεις και μάλιστα οι γονείς των μαθητών του, σε παλαιότερη διαμαρτυρία τους είχαν καταθέσει τα εξής: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Λάρισας με Λυκειακές Τάξεις απευθύνθηκε στους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, σχετικά με την εύρεση χώρου στέγασης των Λυκειακών Τάξεων και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας απ' την ίδρυσή τους, το 2010.

Το αποτέλεσμα αυτών των επαφών ήταν να βιώσουμε για πολλοστή φορά τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, καθώς το τοπίο εντέχνως παραμένει θολό σχετικά με τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα και εδώ και τρία χρόνια, ενώ αναγνωρίζουν το πρόβλημα, κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για εξεύρεση λύσης.

Είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί λύση, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συνοικία έχει αυξητικές τάσεις και συνεπώς το πρόβλημα θα είναι εντονότερο την επόμενη χρονιά.

Τη λύση είναι υποχρεωμένοι να τη δώσουν οι αρμόδιοι φορείς, που όλα αυτά τα χρόνια κωφεύουν».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass