Ενωση Γονέων: Με προβλήματα η νέα σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2015 12:24

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Ενωση Γονέων και κηδεμόνων μαθητών δήμου Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, εύχεται καλή σχολική χρονιά, κάθε πρόοδο και επιτυχία στα παιδιά μας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι με το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς ένας ακόμα βραχνάς έρχεται να προστεθεί, δίπλα σε τόσους και τόσους που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. 

Η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερή θέση να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχιας, της φοροληστείας που συνεχώς μεγαλώνει, με νέα μέτρα και νέα μνημόνια.

Τα σχολεία ανοίγουν με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με λιγότερα χρήματα και υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές, με λιγότερα τμήματα και παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες «κλουβιά», χωρίς μεταφορά, με τον κατάλογο των προβλημάτων, να μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει.

-         Για ακόμη μια χρονιά, , μαθητές θα περιφέρονται από τάξη σε τάξη περιμένοντάς το δάσκαλο ή τον καθηγητή τους να διοριστεί.

-         Για ακόμη μια χρονιά τα ολοήμερα θα υπολειτουργήσουν.

-         Για ακόμη μια χρονιά τα σχολεία θα μείνουν χωρίς χρήματα, για τα απολύτως αναγκαία, αφού η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα δεν έχει καν αποσταλεί.

-         Για ακόμη μια χρονιά, η μεταφορά χιλιάδων μαθητών βρίσκεται στον αέρα με την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα, γιατί δεν είναι δική της αρμοδιότητα.

-         Για ακόμη μια χρονιά θα υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν από την πείνα πάνω στα θρανία και η κυβέρνηση να επαίρεται πως ψήφισε το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που δεν αφορά παρά ένα ελάχιστο αριθμό εξαθλιωμένων.

-         Για ακόμη μια χρονιά οι γονείς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν μέρος του κόστους λειτουργίας των σχολείων.

Αγαπητοί γονείς

Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση που έρχεται και να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Η απογοήτευσή, η αναμονή, οι ψεύτικες ελπίδες, η ανάθεση και η προσμονή λύσης από νέους σωτήρες, οδηγούν μόνο σε νέες υποχωρήσεις και νέες απώλειες.

Σήμερα η απάντηση του κάθε συλλόγου, της κάθε Ένωσης, στα παλιά και νέα μέτρα που έρχονται πρέπει να είναι άμεση με οργάνωση του αγώνα παντού.

Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Όσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά σχολείο, να σχεδιάσουν την δράση τους για το επόμενο διάστημα, να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, σε κάθε σχολείο, να οργανώσουν άμεσα τη δράση τους για να ορθωθεί τείχος λαϊκής αλληλεγγύης και αντιμετώπισης των καταστρεπτικών συνεπειών της κρίσης και των συνεχιζόμενων μνημονίων, στη λαϊκή οικογένεια, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μετρά και πρωτοβουλίες για να στηρίξουν αυτή τη δράση.

Ο κάθε Σύλλογος να γίνει το αποκούμπι της οικογένειας που δοκιμάζεται, να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δωρεάν εκπαίδευση, να γίνει πολέμιος της λογικής «βάζω το χέρι στη τσέπη για να σωθεί το σχολείο» ή του «ο σώζων εαυτό σωθήτω», να στηρίξει και να οργανώσει τον αγώνα για να προστατευτεί η λαϊκή οικογένεια, να γίνει παράδειγμα συλλογικού αγώνα.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς .

20 μαθητές ανά τμήμα(15 για τα νήπια και τις Α-Β Δημοτικού), όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

     Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, να αποσταλεί άμεσα η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

- Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

-Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα φροντιστήρια και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες.

-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ. Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων.

- Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους.

Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών- φοιτητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.

-Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass