Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2015 15:55

Ολοκληρώθηκαν στο τέλος Ιουνίου 2015 πέντε συνεχή έτη λειτουργίας του αυτόνομου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων». Το εν λόγω ΠΜΣ είναι το μοναδικό με το περιγραφόμενο αντικείμενο σπουδών στην Ελλάδα και έχει προσελκύσει το σταθερά έντονο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών της Θεσσαλίας από την έναρξη λειτουργίας του. Η ποιότητα σπουδών που προσφέρει, η πιστοποιημένη κατά ISO 9000/2001 οργάνωσή του, οι άρτιες εγκαταστάσεις, καθώς και η γεωγραφική και οικονομική του εφικτότητα το καθιστούν άκρως ανταγωνιστικό, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις του καλύπτονται στο σύνολό τους καθένα από έτη λειτουργίας του.

Το ΠΜΣ έχει προσφέρει σημαντικά στους φοιτητές, στην επιστήμη και στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, αλλά και προβολή σε εσωτερικό και εξωτερικό των σπουδαστών και των γνώσεών τους.

Ακολουθούν οι σύντομες τοποθετήσεις του Διευθυντή του ΠΜΣ, του υπευθύνου της διαδικασίας επιλογής σπουδαστών, καθώς και μέρους αποφοίτων του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής στο εν λόγω ΠΜΣ υποβάλλονται έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2015 (πληροφορίες: 2410-684708, postgraduate@teilar.gr, http://de.teithessaly.gr/master)

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής του ΠΜΣ, καθηγητής Πάνος Φιτσιλής, «το Σεπτέμβριο του 2010 λειτούργησε για πρώτη φορά το αυτοδύναμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων». Μέσα στα πέντε αυτά έτη που το πρόγραμμα λειτουργεί, δέχθηκε 180 αιτήσεις, εγγράφησαν 108 φοιτητές (22 περίπου το χρόνο), ενώ μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει 89 φοιτητές. Η επιτυχημένη λειτουργία του ΠΜΣ στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» έχει αποδείξει ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Θεσσαλία με την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας:

Το ΠΜΣ καλύπτει πάγιες ανάγκες σε μεταπτυχιακού επιπέδου εκπαίδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και η διενέργεια του εν λόγω ΠΜΣ στη διοίκηση είναι ζητούμενη και εφικτή αφού υπάρχει επαρκές επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου και σπουδαστές που απρόσκοπτα αιτούνται να το παρακολουθήσουν».

Όπως τονίζει ο αναπληρωτής Καθηγητής Λεωνίδας Ανθόπουλος «το ΠΜΣ στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων αποτέλεσε και αποτελεί μια προσωπική πρόκληση αλλά και μια ευρύτερη ευκαιρία για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για να προαχθεί η διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή που είναι τόσο αναγκαία στην χώρα μας. Η συλλογική προσπάθεια που έχει καταβληθεί από το σύνολο του ακαδημαϊκού προσωπικού, αλλά και ο ζήλος που επιδεικνύει η πλειοψηφία των φοιτητών, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία του προορισμού του: την παραγωγή εξειδικευμένης γνώσης υψηλού επιπέδου στη διοίκηση και τη μετάδοσή του σε επαγγελματίες των θεματικών περιοχών που εστιάζει.

Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς τη δουλειά μας και να προσφέρουμε σε γνώση και δεξιότητες την τοπική κοινωνία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass