Μ. Χαρακόπουλος: Να μπει τέλος στο... μπαλτά της παιδείας!

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 16:31

 

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παραβρέθηκε στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Βερδικούσας Ελασσόνας και ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς «καλή και δημιουργική χρονιά».

Ο Θεσσαλός πολιτικός προέτρεψε τους μαθητές να ακούν τους δασκάλους τους, όπως τους γονείς τους, να δείχνουν επιμέλεια και επιμονή στα μαθήματα τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «τα αγαθά κόποις κτώνται. Με τις ευχές της εκκλησίας -σε μια γλώσσα με τεράστιο πλούτο, που όσο προχωράτε στα γράμματα θα την κατανοείτε καλύτερα, τα αρχαία ελληνικά, τη γλώσσα που γράφτηκαν τα ευαγγέλια- αρχίζετε τη νέα σχολική χρονιά. Εύχομαι το ταξίδι της γνώσης να είναι συναρπαστικό. Τα εφόδια που θα αποκτήσετε στο σχολείο θα σας είναι πολύτιμα αύριο. Να θυμάστε ότι πλούτος είναι η γνώση και οι φίλοι μας! Να αγαπάτε τη μάθηση, η γνώση σας ανοίγει νέους ορίζοντες, έναν ολόκληρο νέο κόσμο! Και ακόμη οι φιλίες που συνάπτουμε στα μαθητικά μας χρόνια, κατά κανόνα μας ακολουθούν μια ζωή. Και τα δυο αυτά, και γνώση και φίλους, θα τα βρείτε στο σχολείο».

Στον αγιασμό παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαπουνάς, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βερδικούσας κ. Κώστας Τσέτσιλας και η σύμβουλος κα Σουλτάνα Αγριόδημου.  

Σε δήλωσή του για τη νέα σχολική χρονιά ο κ. Χαρακόπουλος, που επέλεξε να παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους, την ορεινή Βερδικούσα, το κεφαλοχώρι των πολυτέκνων, προκειμένου να τονίσει «την αξία της παραδοσιακής οικογένειας στην αντιμετώπιση της κρίσης», σημείωσε τα εξής:

«Η νέα χρονιά αρχίζει με προβλήματα όπως τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, που πρέπει τάχιστα να ξεπεραστούν. Πρέπει, όμως, να ξεπεραστούν ΚΑΙ αγκυλώσεις του παρελθόντος και ιδεολογικές εμμονές, όπως η εμμονή κάποιων να μας πείσουν ότι η αριστεία είναι ρετσινιά! Τα θέματα της παιδείας δεν αντιμετωπίζονται με… τον μπαλτά. Το τελευταίο επτάμηνο η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης επιδεινώθηκε. Αφού επανέφεραν το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια και διέγραψαν κάθε έννοια αξιοκρατίας, τώρα φορολογούν βαριά τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Ελπίζω αυτός ο εφιάλτης που ζήσαμε να λάβει οριστικό τέλος στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη μοίρα, από αυτήν που έζησε το τελευταίο διάστημα, τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον, από αυτό που τους επιφυλάσσουν οι “μπαλτάδες” της πολιτικής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass