Κοινή προσπάθεια και δράση για τον Ιπποκράτη

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2015 14:07

 

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συμβάλει αποφασιστικά ώστε η ιδέα της Λάρισας – ως πόλης του Ιπποκράτη να προβληθεί πλέον πιο συστηματικά και οργανωμένα τόσο μεταξύ των Λαρισαίων, όσο και πανελλαδικά αλλά και διεθνώς.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Λάρισας, καθηγητής κ. Γιάννης Στεφανίδης προς το Δ.Σ του νεοσύστατου Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» που τον επισκέφθηκε στο Γραφείο του προκειμένου να ζητήσει της συνεργασία και τη συμβολή της σχολής.

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος ιδρύθηκε πρόσφατα από γνωστούς Λαρισαίους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο με σκοπό να αναδείξει την ιπποκρατική ιδέα σε όλα τα επίπεδα και μέσα από αυτήν η περιοχή της Λάρισας να κερδίσει σε προβολή, σε όνομα, σε διεθνές κύρος.

Όπως ανέφερε στον κ. Στεφανίδη ο πρόεδρος τους Συλλόγου κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, που συνοδευόταν από τα μέλη του συλλόγου κ. Σταμούλη Βλάνδο, Αρετή Κοντογιάννη, Αλέξη Καλέση και Κώστα Δαρούση, στους άμεσους σκοπούς του Συλλόγου είναι η διοργάνωση ημερίδας στις αρχές του επόμενου χρόνου, που σκοπό θα έχει την ανάδειξη του Μνημείου –και Μουσειακού χώρου του Ιπποκράτη.

Στόχος η αξιοποίηση του ως ενός χώρου μουσειακού, επισκέψιμου από τουρίστες, ως χώρου διοργάνωσης ημερίδων, αλλά και πραγματοποίησης βιωματικών δράσεων μεταξύ των μαθητών σχολείων της Λάρισας. Επίσης ο Σύλλογος σχεδιάζει και επί μέρους δράσεις, και σκοπεύει στη θεσμοθέτηση οργανωμένων πολύπλευρων εκδηλώσεων –πιθανότατα τον Μάιο- με την ονομασία «Ιπποκράτεια».

Τα μέλη του Συλλόγου ανέφεραν επίσης ότι έθεσαν πιλοτικά σε λειτουργία και Ιστοσελίδα (www.hippocratesinlarissa.gr) με σκοπό την προβολή των δράσεων του Συλλόγου αλλά και την παράθεση υλικού σχετικά με τον Ιπποκράτη

Δηλώνοντας πολύ θετικός σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος του ιατρικού Τμήματος κ. Στεφανίδης, σημείωσε ότι η Σχολή παγίως επιδιώκει την ανάδειξη και την συσχέτιση της δράσης της με την ιπποκρατική ιδέα. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μεταξύ αυτών, η απόδοση του ονόματος του Ιπποκράτη στο Αμφιθέατρο της Σχολής, η επιδίωξη μετονομασίας της Σχολής σε Ιπποκράτεια Σχολή για τη διεθνή της αναγνώριση αλλά και η συμβολική ορκωμοσία των νέων γιατρών στο κενοτάφιο του Ιπποκράτη.. Ακόμη υπάρχει πλάνο δημιουργίας ενός βοτανικού κήπου με φαρμακευτικά βότανα που υπέδειξε ο Ιπποκράτης και γενικά η εμπλοκή των φοιτητών του Τμήματος σε εργασίες που σκοπό έχουν την μελέτη και ανάδειξη του ιπποκρατικού έργου.

Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για προβολή του Ιπποκράτη από την πόλη και τον Δήμο των Λαρισαίων, ο κ. Στεφανίδης είπε ότι θα ήταν θετικό όλοι οι φορείς Υγείας της περιοχής να συνεργαστούν στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου πλάνου για την ανάδειξη της ιδέας. Σε όλο τον κόσμο, καθώς ο Ιπποκράτης αποτελεί παγκόσμια σταθερά για την ιατρική κοινότητα.

Τέλος, ενόψει συμμετοχής του σε συνέδριο για τον Ιπποκράτη στην Κω, γενέτειρα του μεγάλου αυτού ιατρού ο κ. Στεφανίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία να γνωστοποιήσει εκεί τις προσπάθειες που καταβάλει η Λάρισα και να διερευνήσει τις πιθανότητες συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων –αναφοράς του Ιπποκράτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass