Νέο μεταπτυχιακό «Παραγωγή βίντεο, οπτιακουστικά μέσα και κινούμενα γραφικά» στο ΤΕΙ Αθήνας

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2015 12:49

Η εικόνα αποτελεί κλάδο με ραγδαία τεχνολογική και επιστημονική-ερευνητική ανάπτυξη. Παράλληλα, προσφέρει αξιόλογες προοπτικές απασχόλησης. Ένα αυτοδύναμο και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Παραγωγή βίντεο, οπτικοακουστικά μέσα και κινούμενα γραφικά» οργανώνει και πραγματοποιεί το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Βλασσάς, καθηγητής του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας και διευθυντής του νέου Π.Μ.Σ., «το νέο μεταπτυχιακό είναι βασισμένο στη νέα τεχνολογία και έχει να κάνει κυρίως με τον τομέα του video, τον τομέα των οπτικοακουστικών τεχνών και τον τομέα του animation. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε εξειδικευμένες γνώσεις σε μια σειρά επιστημόνων της εικόνας, είτε αυτοί προέρχονται από το χώρο της στατικής εικόνας, είτε προέρχονται από το χώρο της κινούμενη εικόνας, ή είναι σκεπτόμενα άτομα στα οποία αρέσει η νέα τεχνολογία και έχουν βεβαίως, τουλάχιστον, ένα πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και μια σημαντική καταγεγραμμένη εμπειρία στο χώρο του video, του animation, ή των οπτικοακουστικών μέσων».

Το νέο μεταπτυχιακό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο δυναμικό τομέα της κινούμενης εικόνας, αποκτώντας παράλληλα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Βλασσά, «υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, με εξωπραγματικά νούμερα όσον αφορά στις αμοιβές αυτών των προγραμμάτων. Εμείς δεν θέλουμε ο κόσμος να βγαίνει στο εξωτερικό, θέλουμε να μένει στην Ελλάδα. Σε μία περίοδο κρίσης πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πραγματικά εξαιρετικές γνώσεις σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εξειδικευθούν στον τομέα της εικόνας».

Βασικοί σκοποί του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή γνώσης στις σύγχρονες εξελίξεις και την ανάπτυξη της έρευνας, η δημιουργία επιστημόνων με τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα. «Έχουμε κάποιες εξειδικεύσεις μέσα σε αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα οι οποίες είναι σημαντικές. Κάποιος τελειώνοντάς το μπορεί να βρει έναν καινούριο τομέα, όπως είναι η τρισδιάστατη ψηφιακή τεχνολογία και να μπορέσει να φτιάξει πράγματα πρωτόγνωρα για την Ελλάδα. Επίσης, ο μεταπτυχιακός φοιτητής μας μπορεί να κάνει περισσότερη έρευνα που θα τον οδηγήσει σε δημοσιεύσεις, σε διεθνή συνέδρια, και μπορεί να έχει μια ολοκληρωμένη γνώση πάνω στο κινούμενο σχέδιο που έχει βεβαίως, αλλάξει η μορφή του», υπογραμμίζει ο κ. Βλασσάς.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών, ενώ ο κ. Βλασσάς χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο, δηλαδή δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους έως και τις 5 Οκτωβρίου, στη Γραμματεία του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας στη διεύθυνση: 
Γραμματεία Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών 
Για το Π.Μ.Σ. «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά». Τμήμα Φωτογραφίας και Oπτικοακουστικών ΤΕΙ Αθήνας 
Αγ. Σπυρίδωνος,12243, Αιγάλεω, Αττική

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης, να απευθύνονται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. http://www.teiath.gr/photography/master/ και στη Γραμματεία του Τμήματος Φωτογραφίας και Oπτικοακουστικών 
(email:photography@teiath.gr ), τηλ.:210 5385410& 5385411 FAX:210 5385410).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass