Κάλυψη των κενών στα σχολεία, ζητά η ΕΛΜΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2015 12:06

 

 

 

Το υπουργείο παιδείας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, για το θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την αβλεψία και την προχειρότητα της Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας, που οδήγησαν στο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς καθηγητές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους ερασιτεχνισμούς της διέπραξε μέγιστο λάθος με την έναρξη του σχολικού έτους, αφού προκήρυξε εκ νέου (επανέκδοση και δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ), την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, λίγες μόλις ημέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι για τον αγιασμό για το σχολικό έτος 2015–2016 .

Έτσι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιπλέον υπέστησαν και τον εμπαιγμό σχετικά με τα μόρια της προϋπηρεσίας τους, υποχρεώθηκαν σε επιπλέον ταλαιπωρία επικαιροποίησης των αιτήσεών τους για τη Γενική Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή και τα Μουσικά Σχολεία

 Σε 272 σχολεία στη χώρα το κουδούνι δε χτύπησε παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως “όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες”.

Καταγγέλλουμε τη λοιδορία  που υπέστη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση καθώς και αυτή που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές να κάνουν αυτά που δεν υλοποίησε η απελθούσα πολιτική ηγεσία.

Απαιτούμε: Κάλυψη όλων των κενών με εκπαιδευτικούς. Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών. Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Δικαίωμα στη Δημόσια δωρεάν μόρφωση έχει το κάθε Ελληνόπουλο από την πρώτη μέρα του σχολείου. Τα αυτονόητα που για κάποιους όμως δεν είναι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass